Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 02 Μαϊος 2014 11:45

Προσκλητήριο Θέμη Μουμουλίδη και Γιάννη Θεοφύλακτου για τη νίκη στις 18 και 25 Μαϊου

Επίθεση σε Δακή και Ζεμπιλιάδου και χάϊδεμα σε Καρυπίδη απο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του.

 Ο κ. Μουμουλίδης σε μιά ομιλία με περισσότερα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά τονίζοντας οτι η ψήφος σε Δακή και Ζεμπιλιάδου  σημαίνει πώληση της ΔΕΗ χωρίς να γίνει τίποτα επίσης ψήφος σε αυτούς σημαινει ψήφος στηγ κυβερνητική πολιτική. Για τον Καρυπίδη ανέφερε μόνο οτι ψήφος στον συνδυασμό του ''σημαίνει οτι βαδίζουμε με βάρκα την ελπίδα''.  

Μήνυμα νίκης για την εκλογική μάχη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έστειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Θέμης Μουμουλίδης, μιλώντας μπροστά σε πλήθος συγκεντρωμένων, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Κοζάνης, του συνδυασμού «ΑλλαΖουμε Εποχή που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Τετάρτης 30 Απριλίου. Κάλεσμα για ολοκλήρωση της πορείας της νίκης, απηύθυνε από την πλευρά του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος.

Εγγύηση για μια νέα αρχή, ο εκλογικός συνδυασμός των 31 υποψηφίων της Π.Ε. Κοζάνης, όλοι τους καταξιωμένοι πολίτες, παρόντες στους καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, η παρουσίαση των οποίων πραγματοποιήθηκε στα εγκαίνια. Παρόντες στο μεγάλο προσκλητήριο του περιφερειακού συνδυασμού της Αριστεράς, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κοζάνης με τον συνδυασμό «Κοζάνη Τόπος να ζεις», Λευτέρης Ιωαννίδης, καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, με τον συνδυασμό ΑΝΤΑΜΑ, Πολυδεύκης Λιάκος. Μήνυμα στήριξης στον αγώνα για τη μεγάλη ανατροπή, έστειλε και ο υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας, με τον συνδυασμό «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας», Δημήτρης Ζαραφίδης.
Από το βήμα των εγκαινίων, ο Θέμης Μουμουλίδης, υπογράμμισε ότι η αποφασιστική καταδίκη της καταστροφικής πολιτικής, είναι μόνο η ψήφος που αλλάζει εποχή ταυτόχρονα και στην αυτοδιοίκηση και στη χώρα. Η νίκη μας στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαϊου, είναι η μόνη απάντηση στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας. Που καταδικάζει στην ανεργία τους νέους και το λαό. Που οδηγεί στην ανέχεια και την ανασφάλεια τους πολίτες. Που απλώνει το πέπλο του φόβου στις καρδιές των πολιτών.
Σημείωσε ότι τα σημερινά μας εγκαίνια είναι το ουσιαστικό ξεκίνημα για την αλλαγή σελίδας. Πλέον έχουμε ένα στόχο. Χωρίς ανάσα, χωρίς διακοπή, να δούμε και να συζητήσουμε με όλους τους πολίτες. Να ξεδιαλύνουμε συγχύσεις που σκόπιμα καλλιεργούνται από ορισμένους. Να βοηθήσουμε τους πολίτες να στείλουν ξεκάθαρο το μήνυμά τους, το μήνυμα που θέλουν, το μήνυμα που θέλουμε.
-Θέλουμε τις ζωές μας πίσω.
-Θέλουμε τις δουλειές που μας στερήσατε.
-Θέλουμε την αξιοπρέπεια που μας στερήσατε.
-Θέλουμε το χαμόγελο που μας στερήσατε.
-Θέλουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα των νέων μας
-Θέλουμε τα παιδιά μας πίσω στην πατρίδα τους, και όχι μετανάστες στα σκλαβοπάζαρα της οικουμένης.
-Θέλουμε και άλλα: την ελευθερία μας, την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Για αυτά θα ψηφίσουμε στις εκλογές του Μαϊου. Η ψήφος μας αυτό το νόημα θα έχει. Αυτή τη σημασία θα δώσουν μετά την ψηφοφορία. Για το λόγο αυτό, η απάντηση με την ψήφο μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Να δηλώνει με σαφήνεια - χωρίς δυνατότητα άλλων ερμηνειών - τη θέλησή μας. Να μην υποκύψουμε στις πιέσεις και τις απειλές.
Είναι σαφές πλέον για όλους. Η χώρα και οι πολίτες της κινδυνεύουν από τις πολιτικές εφαρμόζονται. Κινδυνεύουμε από τις πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί και θα εφαρμοστούν στη συνέχεια. Η χώρα δεν κινδυνεύει από τους πολίτες της. Δεν κινδυνεύει από τη γνώμη των πολιτών της. Δεν κινδυνεύει από τις επιλογές μας.
Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι μόνο να καταδικάσουμε την πολιτική της συγκυβέρνησης.
Δεν είναι μόνο να στερήσουμε την ψήφο από τα ψηφοδέλτιά τους, που σήμερα εμφανίζονται ως αυτοδιοικητικά – μας μαλώνουν μάλιστα που δεν κρύβουμε, αλλά αποκαλύπτουμε την πολιτική σημασία των εκλογών – αλλά αύριο μετά τις εκλογές, η ψήφος στους συνδυασμούς του Δακή και της Ζεμπιλιάδου θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική.
Οι άλλες επιλογές, που ενώ δεν στηρίζουν τις «αυτοδιοικητικές» επιλογές της συγκυβέρνησης, δεν αποτελούν ευθεία καταδίκη της. Δεν θα αλλάξει η πολιτική τους αν ενισχυθούν άλλα σχήματα. Δεν θα αλλάξει εποχή. Θα είναι μια επιλογή που δεν θα αποτελεί ήττα της πολιτικής της συγκυβέρνησης. Ήττα των μνημονίων – ακόμη και αν η ρητορική είναι αντιμνημονιακή ή και αντιευρωπαϊκή.
Ήττα των πολιτικών των μνημονίων είναι μόνο η ψήφος στα ψηφοδέλτια του Σύριζα. Είναι η ψήφος που αλλάζει εποχή. Γιατί δυστυχώς για μας, δεν τα έσκισαν οι αγορές τα μνημόνια, όπως ισχυρίσθηκε πρόσφατα, ο συντοπίτης μας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς θα είναι εδώ για πολλά χρόνια ακόμη. Δεν φεύγουν με ψέματα τα μνημόνια. Με την ψήφο του λαού φεύγουν.
Τι άλλο είναι εκτός από ένα ακόμη μνημόνιο το νέο μεσοπρόθεσμο που κατεπειγόντος κατέθεσαν στη Βουλή και θέλουν να ψηφιστεί άμεσα; Θα το ψηφίσουν πάλι χωρίς να το διαβάσουν. Βαφτίζουν το κρέας – ψάρι, το 3ο μνημόνιο – μεσοπρόθεσμο, για να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν μνημόνια πλέον.
Για μας είναι σαφές ότι η νέα αυτοδιοικητική περίοδος δεν θα είναι σαν τις άλλες. Σήμερα δεν αναζητούμε τον καλύτερο διαχειριστή. Έχουμε ανάγκη από αυτόν που θα μπορέσει να ασκήσει μια διαφορετική πολιτική από αυτή που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα.
Όπως τα προηγούμενα ΠΕΠ ή ΕΣΠΑ, δεν έβγαλαν τη Δυτική Μακεδονία από τη δική της κρίση, που με την ανεργία βροντοφωνάζει εδώ και πάνω από 20 χρόνια για την ανάγκη μιας διαφορετικής πολιτικής, παρότι είχαν στη διάθεσή τους πολύ περισσότερους πόρους και πάνω – κάτω τους ίδιους διαχειριστές, έτσι και τώρα.
Η Δυτική Μακεδονία για να βγεί από την κρίση της χρειάζεται άλλη πολιτική. Όπως άλλη πολιτική χρειάζεται και η χώρα. Ας κρατήσουμε αυτή τη διαπίστωση. Ας έχουμε επίσης υπόψη, ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή, εμείς ως ΝΕΑ Περιφερειακή Αρχή, θα έχουμε λιγότερους πόρους στη διάθεσή μας. Και τα χρήματα του ΕΣΠΑ είναι λιγότερα. Και οι πόροι που διαθέτει η Κεντρική κυβέρνηση στις Περιφέρειες έχουν ελαχιστοποιηθεί. Δεν μπορούμε κατά συνέπεια να συνεχίσουμε να σκορπάμε χρήματα, κάνοντας έργα που δεν ολοκληρώνουμε ή έργα που η αναγκαιότητά τους είναι τόσο περιορισμένη που και περισσότερο από μία δεκαετία να διαρκεί η ολοκλήρωσή τους δεν εξεγείρουν πολίτες ή συνειδήσεις.
-Χρειάζεται καλύτερη στόχευση.
-Χρειάζεται περισσότερη και καλύτερη προετοιμασία.
-Χρειάζεται διαφορετική ιεράρχηση και αξιολόγηση.
Για μας στη πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Στη δική μας λογική δεν είναι να διαχειριστούμε τις αρμοδιότητες που εκχωρεί η κεντρική διοίκηση και μόνο. Ο άνθρωπος στο επίκεντρο, σημαίνει πως τα προβλήματα των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας είναι και υπόθεση της νέας Περιφερειακής Αρχής.
Ο Θ. Μουμουλίδης κατηγόρησε τον Γ. Δακή ότι ως περιφερειάρχης δεν ασχολήθηκε με τα μεγάλα προβλήματα, υπογραμμίζοντας:
Ναι μπορεί η αυτοδιοίκηση να φέρει αποτελέσματα στην ανεργία.
Ναι μπορεί η αυτοδιοίκηση να προστατέψει τους πολίτες από τη φτώχεια.
Ναι μπορεί η αυτοδιοίκηση να ασχοληθεί με την κοινωνική πρόνοια και την υγεία των πολιτών.
Έχει αποδειχθεί ιστορικά και σε άλλες χώρες αλλά και στην πατρίδα μας ότι η ενασχόληση της αυτοδιοίκησης με τα θέματα αυτά έχει καλύτερα αποτελέσματα.
Η Περιφέρεια μας, η Δυτική Μακεδονία έχει τεράστια ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης. Έχει ανάγκη από την εφαρμογή μιας πολιτικής Σύριζα δηλαδή.
Η υψηλή ανεργία, δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς. Χρειάζεται ισχυρή παραγωγική βάση. Χρειάζεται μέτρα ενίσχυσης της παραγωγικής βάσης.
Και η περιφέρεια και οι Δήμοι της περιοχής έχουν τη δύναμη να ασκήσουν μια τέτοια πολιτική.
Με τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της Περιφέρειας. Πόσο μάλλον αν γίνει πράξη η δική μας επιδίωξη να τριπλασιαστεί το αποδιδόμενο ποσό.
Η Περιφέρεια μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία, για τη διαμόρφωση μηχανισμού χρηματοδότησης των τοπικών επιχειρήσεων, ενίσχυσης με ρευστότητα του παραγωγικού δυναμικού. Μπορεί να καλύψει το κενό που η μνημονιακή πολιτική δημιούργησε με τη συρρίκνωση του τραπεζικού συστήματος της χώρας και το κλείσιμο της συνεταιριστικής τράπεζας της περιφέρειας. Να διαμορφώσει επίσης ένα μηχανισμό στήριξης των ενάρξεων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, ιδιαίτερα νέων αλλά και συλλογικών πρωτοβουλιών που στη φάση που διέρχεται η οικονομία της χώρας είναι αυτές που μπορεί να δώσουν απάντηση στις λαϊκές ανάγκες.
Η κυβέρνηση, για τη ΔΕΗ, έχει στην ατζέντα της το ξεπούλημά της σε ιδιώτες. Πουλάει τον ΑΔΜΗΕ, και ο κ. Δακής ενταφιάζει την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αντί να την αξιοποιήσει και να υπενθυμίσει στον αρχηγό του κόμματός του και σημερινό πρωθυπουργό, την προεκλογική του θέση, ότι τα δίκτυα δεν πωλούνται. Το ίδιο θα γίνει και με την πώληση, όχι της «μικρής» αλλά της ΚΑΛΗΣ ΔΕΗ, όπως έπρεπε να λέγετε.
Με Δακή ή Ζεμπιλιάδου στην Περιφέρεια, η πώληση της ΔΕΗ θα γίνει χωρίς να ανοίξει μύτη. Με Καρυπίδη βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
Με το συνδυασμό μας στην διοίκηση της Περιφέρειας, απλά δεν θα γίνει.
Με την επιλογή του συνδυασμού μας δίνετε εντολή
- να οργανώσουμε την αντίσταση του λαού της περιφέρειας ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και τις άλλες μνημονιακές πολιτικές
- να ανοίξει ο δρόμος για την κυβερνητική αλλαγή στη χώρα
- αλλάζοντας εποχή στη Δυτική Μακεδονία δίνουμε εντολή να αλλάξει εποχή και στη χώρα, να αφήσουμε πίσω μας την εποχή των μνημονίων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Μαϊος 2014 12:01