Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 08 Μαϊος 2014 16:59

Διαμαρτύρεται η Ενωση Αστυνομικών υπαλλήλων για αφαίμαξη των μάχιμων αστυνομικών σε δουλειές γραφείου

Όπως είναι γνωστό ο ανωτέρω νόμος περί αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. έχει τροποποιήσει τη βασική οργανωτική δομή του Σώματος.

Εκ μέρους της ηγεσίας έχει πολλάκις τονιστεί και προβληθεί το γεγονός ότι σκοπός της αναδιάρθρωσης είναι η απελευθέρωση αστυνομικών από υπηρεσίες που σχετίζονται με γραφειακή απασχόληση και η ενίσχυση της αστυνόμευσης. Αν και οι αντιρρήσεις και οι επισημάνσεις έχουν εκφραστεί εγκαίρως μέσω της Ομοσπονδίας μας, θα θέλαμε με το παρόν έγγραφο να εκφράσουμε την ανησυχία μας σχετικά με ένα επιμέρους πρόβλημα που δημιουργείται και αφορά αποκλειστικά τις έδρες των Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και των Γενικών Διευθύνσεων Ασφαλείας

Στα πλαίσια της προσπάθειας διάθεσης μεγαλύτερου αριθμού αστυνομικών σε μάχιμες υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκε κατ' εφαρμογή του Ν.4249/14 η κατάργηση των επιτελείων των Αστυνομικών Διευθύνσεων με ταυτόχρονη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στα επιτελεία των Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και των Γενικών Διευθύνσεων Ασφάλειας. Θα πρέπει όμως εδώ να επισημανθεί μία πάρα πολύ σημαντική διαφορά.

Η απεμπλοκή των αστυνομικών από τα επιτελεία των Αστυνομικών Διευθύνσεων που δεν αποτελούν έδρες Περιφέρειας, ενδεχομένως να οδήγησε σε ενίσχυση των μάχιμων υπηρεσιών. Κάτι τέτοιο όμως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί στις έδρες των Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και των Γενικών Διευθύνσεων Ασφάλειας, όπως λόχου χάρη είναι η Κοζάνη.

Το προσωπικό που υπηρετούσε στο επιτελεία της Α.Δ. Κοζάνης (και ομοίως των υπολοίπων εδρών Περιφέρειας) πρόκειται να καλύψει τις υφιστάμενες θέσεις όχι ενός αλλά δύο επιτελείων, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην ενισχύονται οι μάχιμες υπηρεσίες ουσιαστικά, αλλά να τίθεται και θέμα επαρκούς στελέχωσης των νεοϊδρυθέντων επιτελείων τα οποία λόγω μεγαλύτερης εδαφικής αρμοδιότητας θα έχουν αυξημένες ανάγκες. Φυσικά όπως πάντα, προτεραιότητα δίνεται στη στελέχωση των επιτελείων, τα οποία πάντα πρέπει να είναι πάντα πλήρως στελεχωμένα και δευτερευόντως ό,τι περισσεύει μένει στις μάχιμες υπηρεσίες. Είναι προφανές ότι όχι μόνο η αστυνόμευση δεν θα ενισχυθεί αλλά και αφαίμαξη των Υπηρεσιών θα γίνει.

Συνεπώς, για να υπάρξει ενίσχυση των ήδη ταλαιπωρημένων μάχιμων υπηρεσιών και να αυξηθεί το επίπεδο των παρεχομένων προς τον πολίτη υπηρεσιών (όπως πολλάκις έχει τονίσει το Υπουργείο) η μοναδική λύση είναι η ενίσχυση της δύναμης των εν λόγω υπηρεσιών μέσω της μετάθεσης ικανού αριθμού αστυνομικών. Για τα δεδομένα της Α.Δ. Κοζάνης της οποίας τις ανάγκες γνωρίζουμε, εκτιμούμε ότι η μετάθεση 50 αστυνομικών θα δημιουργούσε συνθήκες σωστής λειτουργίας και των επιτελείων και των μάχιμων υπηρεσιών. Σε διαφορετική περίπτωση, ο νόμος της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας αστυνομίας (ειδικά στις έδρες των περιφερειών) με μεγάλο εγκέφαλο αλλά χωρίς χέρια και πόδια, σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις του υπουργού. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Μαϊος 2014 17:07