Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Μαϊος 2014 12:39

Λάζαρος Μαλούτας: «Η ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου στον ενεργειακό τομέα αποτελεί στρατηγική μας επιλογή»

«Η ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου της περιοχής στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ανάπτυξης

της τοπικής οικονομίας και της παιδείας με άξονα την ενέργεια, αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, και γι΄ αυτό το λόγο, στο Δήμο Κοζάνης, τον μεγαλύτερο ενεργειακό Δήμο της χώρας μας, έχουμε ήδη αναπτύξει δράσεις και πρωτοβουλίες για τον σκοπό (π.χ. ενεργειακή εκδρομή, αιολικά πάρκα)», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, μιλώντας με τους εργαζομένους του ορυχείου Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα για το Δήμο Κοζάνης», διατράνωσε την κάθετη αντίθεσή του με την πώληση της ΔΕΗ και τον κατακερματισμό της επιχείρησης, επισημαίνοντας πως «οι επιπτώσεις στην περιοχή και στη χώρα που πλήττεται από φαινόμενα ενεργειακής και οικονομικής φτώχειας, θα είναι καταστρεπτικές».
Ο κ. Μαλούτας οριοθετώντας τη συζήτηση γύρω από την επιδιωκόμενη ανάπτυξη στην παραλίμνια περιοχή, μιλώντας στους κατοίκους Ανατολής, Αμυγδαλιάς, Σταυρωτής, Κοντοβουνίου, Σπάρτου, Καισαρειάς, Κήπου, Μηλιάς, και Κάτω Κώμης, τόνισε πως «η αναπτυξιακή αξιοποίηση του λιμναίου οικοσυστήματος που έχει δημιουργηθεί κατά μήκος του Αλιάκμονα ποταμού, από την Βέροια μέχρι και τον Ιλαρίωνα με τη συστοιχία των 5 λιμνών -Μακροχώρι, Σφηκιά, Ασώματα, Πολύφυτο και την Ιλαρίωνα- αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σε συνδυασμό με την υψηλής καλλιεργητικής αξίας αγροτική γη της Ελίμειας και συνθέτουν έναν από τους μεγάλους αναπτυξιακούς πόλους του Δήμου».
«Η ανάπτυξη ειδικού τουρισμού που θα βασίζεται στην συντονισμένη δράση ιδιωτικής πρωτοβουλίας και Δήμου με τον ιδιώτη να αναπτύσσει κύρια ή συμπληρωματική δραστηριότητα και το Δήμο να εξασφαλίζει την δημιουργία κατάλληλων υποδομών και την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων εργαλείων για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με απώτερο σκοπό την συγκράτηση των νέων στον τόπο τους και την καταπολέμηση της ανεργίας, αποτελεί για μας, άμεση προτεραιότητα» αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στις ομιλίες που πραγματοποίησε στις παραλίμνιες περιοχές του νέου Δήμου, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προτεραιότητες και τους βασικούς άξονες αυτού του σχεδίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Μαϊος 2014 12:42