Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 12 Μαϊος 2014 19:16

Θ. Μουμουλίδης: ''Τα Σέρβια να στείλουν ηχηρό μήνυμα αλλαγής στο σαθρό πολιτικό σύστημα''

Το πρωί της Δευτέρας ο Θέμης Μουμουλίδης επισκέφτηκε με με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους την λαϊκή αγορά των Σερβίων και συνομίλησε με παραγωγούς και καταναλωτές

με τους οποίους συζήτησαν τις θέσεις του συνδυασμού για τον πρωτογενή τομέα, το υγιές εμπόριο και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Τρανόβαλτο όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους επιχειρήσεων στον τομέα του μαρμάρου και ανέλυσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Την Κυριακή το απόγευμα προηγήθηκε κεντρική ομιλία στην πλατεία Δημαρχείου, στην οποία χαιρέτησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων -Βελβεντού με τον συνδυασμό ΑΝΤΑΜΑ, Λιάκος Πολυδεύκης και ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κοζάνης Γιάννης Θεοφύλακτος.

Στην ομιλία του ο Θ. Μουμουλίδης χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας την συνάντηση στις κάλπες στις 18 και 25 Μαΐου, κατήγγειλε τα μνημόνια και το πελατειακό σύστημα που δεν άφησε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της ενώ τέλος παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού για την περιοχή.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ομιλία του:

" Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε για μία μέρα. Η συνάντηση στις κάλπες στις 18 και 25 μαίου είναι ιστορικής σημασίας. Ήρθε η ώρα να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Να τους στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα.

Τα Σέρβια να στείλουν το πιο ηχηρό μήνυμα αλλαγής στο σαθρό πολιτικό σύστημα που προσπαθώντας να επιβιώσει εκβιάζει και απειλεί τον ελληνικό λαό.

Ακούγονται και θα ακουστούν πολλά για την ευδαιμονία της Περιφέρειάς μας από τις 25 του μήνα και μετά. Τα ίδια ακριβώς ακούστηκαν και πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 αλλά και τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012. Οι Δυτικομακεδόνες δεν πρέπει να ξεχάσουν.

Παρότι μακρυά από πελατειακούς μηχανισμούς και επιρροές σε ΜΜΕ , είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε οι τελικοί νικητές. Και αυτό γιατί σε όλες μας τις προτάσεις βάζουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Αυτό ακριβώς είναι το ηθικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Περιοδεύοντας στην Περιφέρεια ερχόμαστε αντιμέτωποι είτε με πολλές εικόνες εγκατάλειψης, είτε με φαινόμενα άνισης και στρεβλής ανάπτυξης.

Όμως η Δυτική Μακεδονία είναι μια Περιφέρεια που έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να πρωταγωνιστήσει.

Εδώ έρχεται η ριζοσπαστική αριστερά να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο. Είμαστε αποφασισμένοι, και σε κεντρικό αλλά και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, να προχωρήσουμε στις τομές εκείνες που θα αποσυνδέσουν την περιφέρεια από το σύστημα της εξυπηρέτησης συμφερόντων και θα της προσδώσουν τα στοιχεία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού θεσμού διοίκησης.

Δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να είναι περήφανος για τα αποτελέσματα των προηγούμενων διοικήσεων. Καμία επένδυση, κανένας σχεδιασμός ενώ σε πολλές περιπτώσεις ύποπτα έξοδα.

Η δική μας πρόταση είναι συγκεκριμένη και αρνείται το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας προχωράμε άμεσα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και στην αποκατάσταση εμφανών αδικιών που υπέστησαν οι πλέων απομακρυσμένες περιοχές. Υλοποιούμε την ισόρροπη ανάπτυξη με δίκαια διανομή πόρων σε κάθε περιοχή και στοχεύουμε στην βελτιστοποίηση των παραγωγικών και αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής, πάντα με γνώμονα την κοινωνία και τον άνθρωπο στο επίκεντρο .

Συγκεκριμένα για την περιοχή Σερβίων- Βελβεντού προτείνουμε τις εξής ενέργειες:

Επέκταση του αρδευτικού της λίμνης Πολυφύτου και κατασκευή αρδευτικού στη λίμνη Ιλαρίωνα.

Παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη της ιχθυοτροφίας.

Ολοκλήρωση του άξονα Κοζάνης-Λάρισας.

Βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής.

Τράπεζα πληροφοριών για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Τεχνική υποστήριξη παραγωγικών μονάδων.

Γνωριμία με το μοντέλο κοινωνικής οικονομίας. Παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη μικρών συνεταιρισμών, κυρίως από τους νέους.

Ενθάρρυνση της βιολογικής γεωργίας. Υποστήριξη στην πιστοποίηση και στην διάθεση των τοπικών προϊόντων.

Ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής. Αξιοποίηση των αρχαιολογικών και άλλων χώρων με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Επαναλειτουργία του κλάδου του μαρμάρου. Ενιαία εκμετάλλευση των μαρμαροφόρων περιοχών με σεβασμό στο περιβάλλον. Υπεύθυνη διαβούλευση της νομοθεσίας με συνεργασία των τοπικών φορέων και παραγωγών.

Η πορεία προς την αλλαγή του τοπίου και την δημιουργία ενός αισιόδοξου μέλλοντος είναι μη αναστρέψιμη.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Μαϊος 2014 19:21