Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 13 Μαϊος 2014 11:48

Η Παναγιώτα Ορφανίδου στον Πεντάλοφο: «Εμείς μιλάμε για ένα ισχυρό και ενωμένο Βόιο της καρδιά μας»

Μήνυμα νίκης για τη νέα πενταετία «των προκλήσεων και των μεγάλων επιλογών», έστειλε από τον Πεντάλοφο η υποψήφια Δήμαρχος Βοΐου,

Παναγιώτα Ορφανίδου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την ημέρα των εκλογών «ημέρα πρωτοβουλίας και ευθύνης για το Βόιο».
Η Παναγιώτα Ορφανίδου επεσήμανε πως την Κυριακή δεν υπάρχουν διλλήματα και διαμήνυσε παράλληλα ότι το Βόιο δε χαρίζετε σε κανέναν: «Ούτε σε αριβίστες της πολιτικής, ούτε σε τοπικιστές, ούτε σε άτομα με προσωπικές φιλοδοξίες».
Μιλώντας στους κατοίκους του Πενταλόφου, επανέλαβε τη ρητή και αδιαπραγμάτευτη θέση του συνδυασμού «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» για ένα ισχυρό και ενωμένο Βόιο, τονίζοντας πως «δεν ανήκουν εδώ» όσοι τορπίλισαν ή συνεχίζουν να τορπιλίζουν την μεγάλη ιδέα.
Επίσης έκανε λόγο για άτομα που επέστρεψαν στον τόπο μετά από περίοδο πλήρης απουσίας τους, χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει τα νέα δεδομένα: «Δεν βρισκόμαστε στην εποχή του μικρόκοσμου που είχαν περιορίσει τη δράση τους. Ούτε Πεντάλοφος, ούτε Τσοτύλι, ούτε Νεάπολη, ούτε Σιάτιστα, ούτε Άσκιο. Βόιο ενότητας, το Βόιο της καρδιάς μας».
Αναφερόμενη σε θέματα του Πενταλόφου η Παναγιώτα Ορφανίδου εξήγησε την κατάσταση στην οποία η δημοτική αρχή παρέλαβε τη ΔΥΠΡΑ, την έδρα της οποίας κάποιοι ήθελαν να πάρουν από τον Πεντάλοφο «απαξιώνοντας την περιοχή», ενώ έδωσε ηχηρή απάντηση σε όσους χρησιμοποιούν τους εργαζομένους στο Φράγμα της Πραμόριτσας για αντιπολιτευτικούς λόγους: «Η απόφαση της δικαιοσύνης τα λέει όλα. Καμία ευθύνη στη δημοτική αρχή. Τέρμα η λάσπη, τέρμα η παραπληροφόρηση».
Για το θέμα της δυσάρεστης οσμής και γεύσης του νερού τόνισε πως δεν υπήρχε θέμα με την καταλληλότητα του νερού, με τη δημοτική να δίνει λύση μέσα σε 5 μήνες όταν σε άλλες περιοχές έκαναν 10 χρόνια, ενώ χαρακτήρισε το φράγμα της Πραμόριτσας ως το συγκριτικό πλεονέκτημα για την τουριστική και οικιστική αξιοποίηση της περιοχής.
Κλείνοντας, θύμισε την «εξασφάλιση» των υπαλλήλων της Μαθητικής Εστίας του Πενταλόφου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν ως μόνιμο προσωπικό στο Δήμο, σε περίοδο με καθεστώς συνεχών απολύσεων, ενώ για το πολύπαθο κτίριο «Καλαμά» ανέπτυξε αναλυτικά το ιστορικό του έργου και τις ευθύνες που έχει η προηγούμενη διοίκηση στον Πεντάλοφο, η οποία άφησε μία σύμβαση υπογεγραμμένη στις 31-12-2010, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. «Εμείς το έργο θα το κάνουμε μέσα από το ΕΣΠΑ, χωρίς να υποχρεώσουμε το Δήμο να δανειοδοτηθεί ή να προσμένει χρηματοδότηση από το πουθενά», κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Μαϊος 2014 11:51