Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 13:08

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΚΟΙΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΚΗ

altΚάλεσμα για συνεργασία και συμμετοχή σε όλους του πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας απηύθυνε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης (Δευτέρα, 18/10/2010), για την επίσημη παρουσίαση του συνόλου του Συνδυασμού «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία», στα Κοίλα Κοζάνης.

Σε ένα Εκθεσιακό Κέντρο, το οποίο έσφυζε από τον παλμό, τον ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητα ενός πολυπληθούς κοινού, ο κ. Δακής παρουσίασε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η δράση του, ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα και το ζοφερό παρόν, ο κ. Δακής προέταξε την ελπίδα και την αισιοδοξία για το αύριο, μέσα από συγκεκριμένους τομείς και προτάσεις.

Η καταπολέμηση της ανεργίας, η στήριξη του κοινωνικού κράτους και η αειφορία της Δυτικής Μακεδονίας, αποτελούν κεντρικούς στόχους για το Συνδυασμό.

Τα περιβαλλοντικά ζητήματα, επιλύονται μέσα από ταυτόχρονη κοινωνική, οικονομική και πολιτική στρατηγική: Ανάδειξη και διάσωση της Λίμνης της Καστοριάς, Αποκατάσταση λιγνιτορυχείων, βιολογικοί καθαρισμοί, ΜΑΒΕ, υδάτινοι πόροι και ανεκτίμητης αξίας οικοσυστήματα, είναι ενδεικτικοί στόχοι δράσης της προσέγγισης αυτής.

Ο κ. Δακής συνέχισε την ομιλία του, αναφερόμενος στην κυρίαρχη διεκδίκηση του Συνδυασμού του για την Κατασκευή των Μονάδων Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2, μαζί με τις αναγκαίες μετεγκαταστάσεις οικισμών, ενώ τις συνέδεσε με την απαραίτητη επαναπόδοση των εδαφών στις τοπικές κοινωνίες, ως προαπαιτούμενο για την οικονομική ανάπτυξη τους.

Η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η στήριξη των ονομαστών αγροτικών προϊόντων και του κλάδου της γούνας και των ανθρώπων της, είναι προτεραιότητες για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των κατοίκων της.

Η ολοκλήρωση όλων των κάθετων αξόνων της Εγνατίας οδού θα ενδυναμώσει όλους τους παραγωγικούς κλάδους και κυρίως τις τουριστικές δραστηριότητες, μέσα από τον περιφερειακό σχεδιασμό και συντονισμό τους, για αποφυγή παραλείψεων αλλά και επικαλύψεων.

altΟ κ. Δακής τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης των υποδομών του Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, ενώ για άλλη μία φορά τόνισε την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει ο Συνδυασμός και τα στελέχη του τη λειτουργία του συστήματος περίθαλψης και πρόνοιας. Κατέληξε ότι είναι καιρός, πλέον, να ιδρυθεί και στη Δυτική Μακεδονία ιατρική σχολή και πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Από το βήμα της επίσημης παρουσίασης του Συνδυασμού του, ο κ. Δακής δεσμεύτηκε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, να μην επιβληθεί κανείς νέος φόρος από την επόμενη περιφερειακή αρχή, παρά την υποχρηματοδότηση του Καλλικράτη και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί.

Ευχαριστώντας κάθε έναν και κάθε μία από τους Συμβούλους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού του οποίου ηγείται ο κ. Δακής υπογράμμισε: «Έχουμε γνώση, έχουμε εμπειρία, έχουμε δυνατότητα άμεσης δράσης. Δεν τάζουμε τον ουρανό με τ’ άστρα. Ξέρουμε τις δυσκολίες. Ξέρουμε τι μας περιμένει».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής, εξέφρασε την βεβαιότητα και την αποφασιστικότητά του, ότι ο νέος θεσμός της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα ηγηθεί αγώνων και διεκδικήσεων για τα μεγάλα αλλά και για τα καθημερινά.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 13:16