Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 18:02

Η Περιφερειακή οργάνωση του ΠΑΣΟΚ για τα 40 χρόνια απο την ιδρυτική διακήρυξη

Την 3η Σεπτέμβρη, κλείνουν 40 χρόνια από την Μεταπολίτευση και από την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Ιδρυτική Διακήρυξη.

Οι αρχές και οι αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος έβαλαν την Ελλάδα ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Το ΠΑΣΟΚ το '80 υποσχέθηκε την Αλλαγή. Και αυτό έγινε. Στο βιοτικό επίπεδο, τους θεσμούς, την ισονομία, την ισοπολιτεία, την προστασία των μη προνομιούχων, το κοινωνικό κράτος, την εκπαίδευση, την δημόσια υγεία, την αγροτιά, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα μεγάλα έργα, την ευρωπαϊκή προοπτική της, την εθνική κυριαρχία, τη θέση της χώρας μας στη «διεθνή σκακιέρα». Η Ελλάδα των τελευταίων 40 χρόνων δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του τότε, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν με λύσσα να κάνουν το άσπρο - μαύρο. Η μεταπολίτευση έδωσε ώθηση προόδου στη χώρα και προκοπής στους πολίτες. Σήμερα, διατρέχουμε μια περίοδο μεγάλης εθνικής σημασίας, και πάλι.

Αγωνιζόμαστε για να πετύχει η προσπάθεια ανασύστασης και ανασυγκρότησης της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και αναγέννησης των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς της ευθύνης.

Σε όλη αυτή τη σαραντάχρονη πορεία του, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να προσαρμόζεται στην εκάστοτε πολιτική και ιστορική συγκυρία, εκφράζοντας τις ανάγκες και τα αιτήματα της κοινωνίας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων και μη προνομιούχων στρωμάτων, δίνοντάς τους δημοκρατικό, σοσιαλιστικό και προοδευτικό πρόσημο.

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι χαραγμένο στη συνείδηση του λαού μας. Ταυτισμένο με την ενότητα και την προοπτική της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. 'Αρρηκτα συνδεδεμένο με την τύχη και την πορεία της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Αγωνιζόμαστε να ενωθεί και πάλι το Έθνος- η πατρίδα μας που διχάστηκε στο όνομα ψευδοδιλλημάτων και πολιτικού καιροσκοπισμού. Ο ρόλος της Δημοκρατικής Παράταξης όπως ήταν και τότε εθνικά σημαντικός, είναι και σήμερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ελλάδα πάντα έχανε ιστορικά όταν η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη δεν έπαιζε το ρόλο της.

Π.Ε ΠΑΣΟΚ Δ. Μακεδονίας

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 18:09