Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 14:42

Απάντηση Καραχισαρίδη στο Vetonews για το Φεστιβάλ Αφήγησης

Δημοσιεύουμε την γεμάτη ταραζή απάντση του Γ. Καραχισαρίδη στο αρθρο του Vetonews. θα ακολουθήσει απάντηση απο τον δημοσιογράφο Σπύρο Κουταβα

 Λάσπη, ψέματα και αερολογίες

(απάντηση στον Σπύρο Κουταβά – veto news)

Ο Σπύρος Κουταβάς μοιάζει να δημοσιογραφεί, αλλά δημοσιογράφος δεν είναι. Δεν ερευνά και αδιαφορεί για τις πληροφορίες. Μοιάζει να έχει άποψη, αλλά το μόνο που μπορεί κανείς να διακρίνει στα γραπτά του είναι σύγχυση και ταραχή. Και καλά όλα αυτά. Συγχωρούνται. Αυτό που δε συγχωρείται σε κάποιον που προσπαθεί να έχει δημόσιο λόγο, είναι το ψ έ μ α. Και το τελευταίο δημόσιο πόνημα του για το ΔΗΠΕΘΕ περιλαμβάνει ουκ ολίγα ψ έ μ α τ α. Το πρόβλημα με τον Σπύρο Κουταβά είναι ότι έχει ενημερωθεί πλήρως από μένα προσωπικά. Είναι μεγάλο ατόπημα να ξέρεις και να διαστρέφεις τη πληροφορία. Από πέρυσι και τελείως ξαφνικά διακατέχεται από μια μανία καταδίωξης για το Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης. Άγνωστο γιατί. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2009, αλλά ο Κουταβάς πήρε ανάποδες κι άρχισε τα ψέματα το 2013. Άγνωστο γιατί. Τέτοιου είδους επίδοξοι «δημοσιογράφοι» είναι απλά επικίνδυνοι. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά :

Ο Σ. Κ. πρέπει να ξεπεράσει τη σύγχυση του και τις ανερμάτιστες σκέψεις του και να πει στο αναγνωστικό του κοινό τι ακριβώς θέλει. Τη κατάργηση του Φεστιβάλ ή την αλλαγή του καλλιτεχνικού του διευθυντή που είναι ο Στέλιος Πελασγός; Αν ποτέ αποφασίσει ας το πει ξεκάθαρα για να ξέρουμε κι εμείς κι οι αναγνώστες τι πρεσβεύει.

Το Φεστιβάλ δε πραγματοποιήθηκε την άνοιξη λόγω των εκλογών. Και το αν θα πραγματοποιούνταν εντός τους έτους θα έπρεπε να ρωτηθεί η νέα δημοτική αρχή, όποια κι αν προέκυπτε. Ρωτήθηκε τον Ιούλιο ο νέος δήμαρχος κ. Ιωαννίδης, συμφώνησε κι έτσι έχουμε το Φεστιβάλ τον Οκτώβριο. Απλά μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας. Αλλά ο Σ. Κ. απουσίαζε από τη... τάξη.

Ο Σ. Κ. ισχυρίζεται ότι πληρώθηκαν διαφημιστικές καταχωρήσεις σε μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες. Προκειμένου να ρίξει λάσπη επιλέγει όπως συνηθίζει το ψ έ μ α. Ούτε ένα ευρώ δε δόθηκε για καμία διαφημιστική καταχώρηση του Φεστιβάλ. Απλά τα ΜΜΕ ενδιαφέρονται για το Φεστιβάλ περισσότερο από τον λασπολόγο Σ.Κ.

Ο δυστυχής Σ. Κ. έχει τη ψευδαίσθηση ότι ο Πελασγός κι ο Καραχισαρίδης περίμεναν το Φεστιβάλ για να δώσουν συνεντεύξεις και να φτιάξουν το βιογραφικό τους. Ο μεν Πελασγός είναι κάθε χρόνο προσκεκλημένος σε μεγάλα Φεστιβάλ Αφήγησης του εξωτερικού και είναι αυτός που ξεκίνησε αυτή τη τέχνη στην Ελλάδα, ο δε Καραχισαρίδης έχει δώσει στο παρελθόν συνεντεύξεις ακόμα και σε εφημερίδες της Κίνας.

Λέει ο Σ. Κ. και το άλλο ψ έ μ α του. Ότι «ο Δήμος Κοζάνης αγόρασε την ιδέα του Φεστιβάλ του κ. Πελασγού». Κανένας Δήμος δεν αγόρασε καμιά ιδέα κανενός Φεστιβάλ (όπως πολύ καλά ξέρει ο Σ. Κ.). Το Φεστιβάλ ήταν μια ιδέα δική μου που την επεξεργάστηκα προσωπικά, την εισηγήθηκα στο Διοικητικό Συμβούλιο, επέλεξα τον Σ. Πελασγό σαν τον καλύτερο κι έτσι ξεκίνησε ο θεσμός το 2009. Όλα τα άλλα είναι φαντασιοπληξίες του Σ. Κ.

Και φτάνουμε στο ψητό. Ο επαγγελματίας λασπολόγος Σ. Κ. προτάσσει τα στήθη του για να υπερασπιστεί τα χρήματα των φορολογουμένων δημοτών. Κι ενώ γνωρίζει την αλήθεια, επιμένει να λέει ψ έ μ α τ α! Το Φεστιβάλ δε κόστισε ούτε ένα ευρώ στο Δήμο και στους φορολογούμενους. Το ίδιο και η λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ. Όλες, μα όλες οι δραστηριότητες του κόστιζαν πάντα λιγότερο από τα χρήματα που αποφάσιζε να δίνει ο Δήμος στο ΔΗΠΕΘΕ. Ποτέ μα ποτέ δε ζητήθηκε ένα ευρώ παραπάνω. Και η απελθούσα διοίκηση παρέδωσε στη νέα χωρίς να χρωστάει σε κανέναν. Τώρα αν ο δυστυχής Σ. Κ. επιθυμεί ο Δήμος να κλείσει τους τρεις πολιτιστικούς του οργανισμούς (Πολιτιστικός, ΔΗΠΕΘΕ, Βιβλιοθήκη), ώστε να γλιτώσει τις αντίστοιχες επιχορηγήσεις, δεν έχει παρά να βάλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος, να εκλεγεί με τη ψήφο των δημοτών (τους οποίους τώρα δεν εκπροσωπεί) και στη συνέχεια να εφαρμόσει τα καταστροφικά του σχέδια.

Πάμε τώρα και στο τελευταίο ψ έ μ α του Σ.Κ. Ότι δηλαδή το ΔΗΠΕΘΕ υπολειτουργεί. Νόμιζε ο Σ.Κ. ότι μπορεί να πετάει λάσπη και να διαφεύγει. Κατά τα επτά χρόνια θητείας της Καλογερίδου, του Καραχισαρίδη και όλων των πολιτών που υπηρέτησαν στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, πραγματοποιήθηκαν 79 παραγωγές. Κι όταν λέμε παραγωγές εννοούμε παραγωγές κι όχι μετακλήσεις και αγορές έτοιμων παραστάσεων, όπως συνηθίζεται σε άλλα ΔΗΠΕΘΕ. Σπύρο Κουταβά θα μπορούσες να ήσουν περήφανος, αν δεν ήσουν τυφλωμένος από τη μανία καταδίωξης που σε κατατρέχει...

Γιάννης Καραχισαρίδης

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 15:00