Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 12:13

Η Τ. Σιόμου συμπαραστάτης του πολίτη στην περιφέρεια, αδιαφορία για τον θεσμό στην παράταξη του δημάρχου Λ. Ιωαννίδη. Τι δήλωσε η Τάσα Σιόμου στο vetofm(βιντεο)

Η επιλογή του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη στο πρόσωπο της Τάσας Σιόμου για την θέση του ''συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης''

είναι εύστοχη και με βάση την συναίνεση που κέρδισε στο περιφερειακό συμβούλιο η περιφέρεια για πρώτη φορά θα έχει τον δικό της συμπαραστάτη του πολίτη. Πρόκειται για θεσμό που δημιουργήθηκε επί Καλλικράτη αλλά δεν προχώρησε σε κανένα δήμο της η περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας η την ιδία την περιφέρεια. Ο λόγος είναι απλός κανένας δήμαρχος η περιφερειάρχης δεν επιθυμεί μια προσωπικότητα στο θεσμό του συμπαραστάτη που θα μπλέκεται στα πόδια του. Η πρόθεση Καρυπίδη να υπάρξει συμπαραστάτης του πολίτη στην περιφέρεια φανερώνει σε πρώτη ανάγνωση τουλάχιστον ότι δεν έχει συμπλέγματα ανασφάλειας από την παρουσία μιας ανεξάρτητης αρχής μέσα στα πόδια του. Δεν υπήρξε διαβούλευση με τους επικεφαλείς των παρατάξεων στο συμβούλιο Μουμουλίδη και Ζεμπιλιάδου για το πρόσωπο της κ. Σιόμου, ενέργεια που το προβλέπει το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να συμφωνήσουν στο πρόσωπο ευρύτερες δυνάμεις. Η ενέργεια από μόνιμη της δεν συγκαταλέγεται στα θετικά του περιφερειάρχη μιας και ο ίδιος επαναλαμβάνει συνεχώς την διαβούλευση ως στοιχείο ορθής διοίκησης στην Περιφέρεια αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν την επέλεξε. Αρκέστηκε μόνο στον συμβολισμό της δύναμης του προσώπου (Τασα Σιόμου) προκειμένου να πετύχει το αποτέλεσμα που επιθυμούσε. 

Στο δήμο Κοζάνης ο Λ. Ιωαννίδης έκανε όλες εκείνες τις ενέργειες για να μην καταλήξει το δημοτικό συμβούλιο σε κανένα αποτέλεσμα. Μάλλον έχει τους λόγους του. Δεν συνομίλησε με τους επικεφαλής των παρατάξεων έστω διερευνητικά για τα πρόσωπα ου θα μπορούσαν να κριθούν θετικά από ευρύτερες πλειοψηφίες στο δημοτικό συμβούλιο. Αν και οπαδός της διαβούλευσης για κάθε θέμα που αφορά τον πολίτη, στην περίπτωση του ''συμπαραστάτη του πολίτη'' που είναι κορυφαίος θεσμός για τον δημότη, ο Λ. Ιωαννίδης αποφάσισε ότι οι δημότες της Κοζάνης δεν χρειάζονται ένα τέτοιο όργανο που θα μπορούσε να τους προστατεύσει από τις τυχόν αυθαιρεσίες η αμέλειες της δημοτικής . Ο ίδιος παρότι πολλές φορές στο παρελθόν, είχε επικαλεσθεί το σημαντικό ρόλο και την δουλειά των ανεξάρτητων αρχών για να υποστηρίξει θέσεις και απόψεις στο δημοτικό συμβούλιο, ως δήμαρχος φάνηκε ότι δε επιθυμεί σε καμία περίπτωση μια τέτοια σοβαρή αρχή να λειτουργεί εντός του δημαρχείου. Ο νέος δήμαρχος πιθανόν για λόγους ανασφάλειας δεν θέλει στα πόδια του καμία επαγγελματική η πολιτική προσωπικότητα της πόλεως που να λειτουργεί στα πλαίσια της ανεξάρτητης αρχής.

Σπυρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 12:42