Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 11:19

Στιγμές συγκίνησης στην Νεράιδα του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού (photo-video)

Υπό τους ήχους ποντιακής μουσικής και χορεύοντας μπήκαν στην Νεράιδα του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού τα μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας Πιερίας.

Μία επίσκεψη μέσα σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα καθώς οι κάτοικοι της Νεοκαισάρειας, της Νεράιδας και των Λευκάρων είναι απόγονοι προσφύγων από την ίδια περιοχή του Πόντου με κοινό ιστορικό πρόσωπο αναφοράς βέβαια τον Αναστάσιο Παπαδόπουλο (Κοτσά Αναστάς, Μεγάλος Αναστάσης) από τους σημαντικότερους έλληνες οπλαρχηγούς στο αντάρτικο του Πόντου την περίοδο της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Θερμή υποδοχή στα μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Νεράιδας, οι αντίστοιχοι σύλλογοι Νεράιδας και Λευκάρων ενώ το επίσημο καλωσόρισμα έγινε από τον Αντιδήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού Σταύρο Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Νεράιδας Ξενοφών Βαϊζογλου.
Ιδιαίτερα συμβολικό ήταν το δώρο που παραδόθηκε από πλευράς Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας στους δύο συλλόγους Νεράιδας και Λευκάρων ένα ξύλινο καραβάκι στα πανιά του οποίου αναγράφονται τα χωριά ανά την Ελλάδα που διασκορπίστηκαν μετά την μικρασιατική καταστροφή Πόντιοι πρόσφυγες από την συγκεκριμένη περιοχή.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 11:23

Πολυμέσα