Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 21:10

EBE ΚΟΖΑΝΗΣ: Ενημερωτική εκδήλωση για τα καταστήματα της πόλης (video-photo)

Ρεπορτάζ της Μερόπης Βαχτσεβάνου

 Για θέματα υγειονομικών διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων της πόλης,

προχώρησε σε ενημερωτική εκδήλωση και έπειτα ανοιχτή συζήτηση με τους καταστηματάρχες σήμερα Τετάρτη,το Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης. 

Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Προϊσταμένη του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κοζάνης, Αναστασία Τσαμπούρη.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το ΕΒΕ  Κοζάνης και τη Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Κοζάνης.

Ο Πρόεδρος του σωματείου καφετεριών Χρήστος Φτάκας, όσο αφορά τις παραβάσεις που γίνονται στα καταστήματα απάντησε πως « σε αυτές τις εποχές που ζούμε δεν είναι σωστό να γίνεται αυτό.Μπορεί να βρεθεί μια λύση η οποία ναι μεν να είναι τιμωρία του 10ημέρου, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά από κει και πέρα οι αρχές να είναι βασικές απέναντι των καταστημάτων, διότι κανείς αυτόν τον καιρό δεν μπορεί  να πει ότι παραβαίνει το νόμο, είτε αυτός είναι καταστηματάρχης, ειτε είναι η δημοτική αρχή. Θα πρέπει πραγματικά να ξεκινήσει να εφαρμόσει  τον νόμο , έτσι όπως πρέπει. Παντού και όχι 2 μέτρα και 2 σταθμά.».

Ο. κ. Φτάκας είπε πως αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό ,« σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις να κινούνται διαδικασίες και σε άλλες όχι. Την αστυνόμευση δεν μπορούμε να την κάνουμε εμείς-σωματείο- ή οι καταστηματάρχες. Αυτό είναι ευθύνη των οργάνων του κράτους.»

Σε ερώτηση εάν η ανάπλαση της πλατείας επηρέασε τον τζίρο των καταστημάτων , ο κ. Φτάκας απάντησε πως «Πάρα πολύ επηρέασε εφ' όσον όμως είναι για το καλό της πόλης, αν και καλό θα ήταν να είχε γίνει 5m βαθύτερο να υπάρξει parking να μπουν μερικά αυτοκίνητα για να έχε δουλειά το κέντρο οι αρχές το σκέφτηκαν κάπως αλλιώς , αλλά πάντως θα είναι κάτι όμορφο για την πόλη.»  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 08:16

Πολυμέσα