Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 13:57

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΜΕΑ

altΟ υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης, σε απάντηση της ανοικτής επιστολής που απέστειλαν οι Σύλλογοι των Ατόμων με Αναπηρία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τις υποδομές με τα Άτομα με Αναπηρία, δεσμεύεται έναντι αυτών και κατ΄ επέκταση της κοινωνίας για την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων που θα δώσουν τη δυνατότητα να πετύχουμε αυτά που μέχρι τώρα ήταν παραμελημένα και στον τομέα αυτό.

Με την πρώτη αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση, που πιστεύει πραγματικά στο θεσμό, μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο που ζούμε, να πάμε μπροστά και να κάνουμε την Περιφέρεια μας, τόπο, ίσων ευκαιριών και αξιοπρεπούς διαβίωσης για το σύνολο των Ατόμων με Αναπηρία, ώστε να περιοριστούν τα εμπόδια που δυσχεραίνουν τη συμμετοχή των ατόμων αυτών στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Όλοι μαζί από 1ης Ιανουαρίου 2011 μπορούμε, αποκτώντας κοινό βηματισμό, να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας που είναι ίσες ευκαιρίες, ποιότητα ζωής και δομές αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής.

Αρχή …Ζουμε Μαζί

Για μία Περιφέρεια αποτελεσματική και αποκεντρωμένη που να καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες όλων πολιτών, με έμφαση στα Άτομα με Αναπηρία.

·         Άμεση δημιουργία προστατευόμενων διαμερισμάτων και κέντρων αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης για ΑμεΑ και λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων αποκατάστασης (Αργος Ορεστικό και Αμύνταιο).

·         Εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στον τομέα της απασχόλησης για τα Άτομα με Αναπηρία.

·         Συντονισμός των Δομών και Υπηρεσιών σε επίπεδο Περιφέρειας, έτσι που να μπορούν να καλυφθούν όλες οι κατηγορίες των Ατόμων με Αναπηρία.

·         Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, στις μεταφορές, στην πληροφόρηση, στην επικοινωνία, στην κοινωνία της πληροφορίας με θέσπιση της υποχρεωτικότητάς της και ταυτόχρονη νομοθέτηση αυστηρών ελέγχων και επιβολής κυρώσεων στους παραβάτες.

·         Δημιουργία νέων και ενίσχυση των υπαρχόντων προστατευόμενων παραγωγικών εργαστηρίων και Κοινωνικών Συνεταιρισμών για την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη ΑμεΑ.

Διεκδικούμε:

·         Κάρτα Αναπηρίας που να μπορεί να ρυθμίζει καθολικά, οριζόντια και κάθετα τη σχέση του Ατόμου με Αναπηρία με όλες τις Δημόσιες και Ιδιωτικές Αρχές.

·         Ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των Ατόμων με Αναπηρία, με την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη (παροχή τεχνολογικών βοηθημάτων, διασφάλιση της ψηφιακής προσβασιμότητας, προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό υλικό,) και τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης (αναδιάταξη των ειδικών εργαστηρίων).

·         Ενίσχυση του τομέα Πρόνοιας και Υγείας (με κάλυψη των κενών θέσεων των Κοινωνικών Λειτουργών, με άμεση πρόσληψη επιστημονικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις).

·         Καταγραφή των Ατόμων με Αναπηρία σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ενεργή συμμετοχή τους στα κέντρα λήψεων αποφάσεων.

Δεσμευόμαστε για τη διάθεση σημαντικού ποσοστού των πόρων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε δαπάνες πρόνοιας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 14:00