Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 20:54

Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη για τον Βιζυηνό στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (photo)

Ρεπορτάζ: Μερόπη Βαχτσεβάνου  

Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα "Ο Γ. Μ. Βιζυηνός μεταξύ μύθου και πραγματικότητας",

με εισηγητή τον Λάμπρο Βαρελά , επίκουρο καθηγητή του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής  του ΑΠΘ σήμερα το απόγευμαστην αίθουσα media lab της Κοβεντάρειο Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης . Μια συνεργασία της δημοτικής βιβλιοθήκης  με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης και τον Σύλλογο Βιβλιοθηκονόμων Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Βαρελάς ευχαρίστησε τους υπεύθυνους της δημοτικής μας βιβλιοθήκης για την πρόσκληση , να μιλήσει για το έργο και τη ζωή του λογοτέχνη -πεζογράφου Γιώργου Βιζυηνού. "Προσπαθώντας να αναδείξω τους μύθους και τις πραγματικότητες, τους μύθους και τις αλήθειες, που περιπλέκονται γύρω από το έργο και τη ζωή του Βιζυηνού, ενός από τους σημαντικότερους πεζογράφους-λογοτέχνες που έχουμε. Το έργο του ήταν ιδιαίτερα αγαπητό και γίνεται ακόμη περισσότερο. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες διασκεβάζονται έργα του για την θεατρική σκηνή γράφονται κινηματογραφικά σενάρια και ταινίες . Αυτό δείχνει κάποιες ανάγκες της εποχής μας, που έρχεται να καλύψει το έργο του Βιζυηνού παρότι είναι γραμμένο από 140 χρόνια.  " 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014 10:20