Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 17:37

Στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά σαλόνια οι μαθητές απο το Γυμνάσιο Λύκειο Τσοτυλίου

H Eκπαιδευτική εκδρομή του Γυμνασίου Τσοτυλίου-Α΄,Β΄,Γ΄Λυκειακές Τάξεις στo Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού

προγράμματος COMENIUS 2014-12-17 16:59 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ – Α' Β' Γ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius, αποστολή του Γυμνασίου Τσοτυλίου-Α΄,Β΄,Γ΄Λυκειακές Τάξεις, αποτελούμενη από τρεις εκπαιδευτικούς και έξι μαθητές/μαθήτριες, επισκέφθηκε την Γερμανία από 6 μέχρι 13 Δεκεμβρίου 2014.
Στο διετές πρόγραμμα (2013-2015) που έχει θέμα εργασίας «Ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο-Η αρχιτεκτονική ως γέφυρα μεταξύ του χθες και του σήμερα» , συμμετέχουν λύκεια από το Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας, το Μοστ της Τσεχίας, το Βόιτσεν της Πολωνίας, το Γυμνάσιο Τσοτυλίου-Α΄,Β΄,Γ΄Λυκειακές Τάξεις και το Μπεσίκντουζού (κοντά στην Τραπεζούντα) της Τουρκίας.
Οι προηγούμενες συναντήσεις έγιναν τον Νοέμβριο του 2013 στο Τσοτύλι, τον Απρίλιο του 2014 στην Τσεχία και τον Οκτώβριο του 2014 στην Τουρκία.
Οι μαθητές/μαθήτριες φιλοξενήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη από τις οικογένειες των Γερμανών μαθητών/μαθητριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στο σχολείο του Ρέγκενσμπουργκ οι αποστολές των σχολείων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την αρχιτεκτονική των μνημείων των περιοχών και να ενημερωθούν αναλυτικά για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής του Ρέγκενσμπουργκ και της γύρω περιοχής.
Έγιναν ξεναγήσεις σε διάφορα αξιοθέατα των πόλεων του Ρέγκενσμπουργκ, του Μονάχου και της Νυρεμβέργης. Επίσης, οι αποστολές όλων των χωρών έγιναν δεκτές από το δήμαρχο της πόλης του Ρέγκενσμπουργκ στο ιστορικό παλιό δημαρχείο.
Οι μαθητές και μαθήτριες έμειναν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία των οικογενειών και τα αξιοθέατα που επισκέφθηκαν, αλλά λυπήθηκαν πολύ για τον αποχαιρετισμό των νέων φίλων τους.
Ακολουθούν στιγμιότυπα από την επίσκεψη στη Γερμανία.

Πηγη: http://www.tovoion.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 17:41