Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 12:09

Απάντηση της ΕΜΔΥΔΑΣ σε επιστολή του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη που αφορά την απαξίωση δημοσίων υπηρεσιών για την κατεδάφιση των γεφυρών του ΟΣΕ

Χαιρόμαστε που συμφωνείτε με το πλαίσιο αρχών της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι θεωρείτε αυτονόητο και πιστεύετε στο δημόσιο χαρακτήρα των τεχνικών υπηρεσιών, την επάρκεια των Διπλ. Μηχανικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την βούλησή σας να αξιοποιήσετε το ανθρώπινο δυναμικό. Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ, εκφράζοντας τα μέλη της, δεν μπορεί παρά να είναι θετικό σε μια τέτοια κατεύθυνση.
Επειδή, όμως, δεν έχουμε προκύψει από το πουθενά. Υπηρετούσαμε, υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το Δημόσιο. Θέλουμε να προασπίσουμε το κύρος των Υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας, επ' ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και μόνον και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Η ΕΜΔΥΔΑΣ δεν προτείνει τίποτα. Αναφέρεται σε ειλημμένες αποφάσεις. Εκείνο στο οποίο επικεντρώνει είναι η υλοποίηση - αποκατάσταση του έργου, που εμπίπτει στο αντικείμενο εργασίας των Διπλ. Μηχανικών της Δ/σης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονιας.
Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Μακεδονίας εκπροσωπεί και εκφράζει τους Διπλ. Μηχανικούς Δημοσίου Υπαλλήλους Διπλωματούχους Ανωτάτων Σχολών. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής περί του ότι δεν εξυπηρετούμε αλλότρια συμφέροντα. Δεν έχουμε καμιά, απολύτως, ανάγκη προβολής και δημοσιότητας, ούτε πολιτικές φιλοδοξίες. Προσπαθούμε ν' ανταποκριθούμε στο ρόλο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα περιμέναμε αν όχι επιβράβευση, τουλάχιστο αναγνώριση πραγματικού ενδιαφέροντός μας και των καλών μας προθέσεων.
Το υπόψη θέμα, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ (που ξεκινάει με την κατεδάφιση των δύο γεφυρών του ΟΣΕ) είναι πολύ συγκεκριμένο και θα μπορούσε να χωρέσει σε μια παράγραφο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εμείς, ως ΕΜΔΥΔΑΣ, οφείλαμε να το θέσουμε, και δεν μας ενοχλεί που «λοιδορηθήκαμε». Ποιος, εν τέλει, θα κάνει τη σχετική μελέτη και ποιος θα εκτελέσει το έργο; Ποιο θα είναι το κόστος με το οποίο θα επιβαρυνθεί το Δημόσιο, στην περίπτωση που εμπλακεί τρίτος στη μελέτη του έργου-εκτός των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας; Το μέλλον θα δείξει.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 12:19