Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 17:57

Εξελίξεις και απολογισμός δραστηριοτήτων της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας

Ρεπορτάζ: Μερόπη Βαχτσεβάνου

 Συνέντευξη Τύπου με θέμα «εξελίξεις και απολογισμός δραστηριοτήτων της Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας» παραχώρησε σήμερα

στους δημοσιογράφους της πόλης ο πρόεδρός της Θεόδωρος Χατζηπαντελής , στο κτίριο της Δ.Ε. στο Πάρκο του Αγίου Δημητρίου.

Ο κ. Χατζηπαντελής αρχικά αναφέρθηκε στην θέση που κατέχει το Πανεπιστήμιό, που σύμφωνα με το υπουργείο βρίσκεται σε ευχάριστη θέση να προχωρήσει στην εκλογική οργάνωση, δηλαδή να εκλεγεί πρύτανης, και η σύγκλητος του πανεπιστημίου να ολοκληρώσει την  διοικητική της δομή « Ήδη ο εκλεγμένος πρύτανης έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει την διαδικασία για την εκλογή συμβουλίου του ιδρύματος, ώστε να ολοκληρωθεί η δομή του. Ήδη στις 2 σχολές πολυτεχνική και παιδαγωγική ,ενώ ο υπάρχει κοσμήτορας στην σχολή καλών τεχνών , αλλά ακόμη δεν έχει τα κρητήρια της αυτοδυναμίας ».
Το Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας έχει προβλήματα –όπως και άλλα πανεπιστήμια της χώρας- όπως περικοπές χρηματοδότησης , στενότητα προγράμματος δημοσίων επενδύσεων που το εμποδίζει να παρέχει στους φοιτητές του κάποιες περαιτέρω δραστηριότητες.
Μέχρι στιγμής και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε το πανεπιστήμιο κατάφερε να ανταπεξέλθει , βρισκόμενο σε ένα πολύ καλό σημείο. «Σε όλες τις δυσκολίες το πανεπιστήμιο ανταπεξήλθε με τη 1) χρηστή διοίκηση και 2) τη διαχείριση που είχε με τη προσπάθεια όλων των μελών του διοικητικού και διδακτικού προσωπικού ».
Όσο αναφορά το θέμα με το κτηριακό συγκρότημα της Κοζάνης ο πρόεδρος τόνισε πως «έχει κλείσει ήδη η υπόθεση με το κτηριακό συγκρότημα καθώς το πανεπιστήμιο μπορεί να έχει σύγχρονες εγκαταστάσεις σχεδιασμένες κατάλληλα ώστε να στεγάσουν για ένα διάστημα μερικών δεκαετιών τους ερευνητικές εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες ».

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικά υψηλές δυνατότητες που παρέχει για τους φοιτητές του. «Το πανεπιστήμιο της πόλης μα συνεργάζεται με 50 πανεπιστήμια από όλο τον πλανήτη , καθώς έχεις στενές προγραμματικές σχέσεις, 49 με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη με εκπαιδευτικές ανταλλαγές και έρευνα .Και με άλλα 100 πανεπιστήμια με περιστασιακές εργασίες σ πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων, καταλήγουν έτσι σε μεταπτυχιακά προγράμματα . Είναι το 1ο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που υλοποίησε την προβλέψιμη για επώνυμες έδρες που είναι τρεις. Η ευγενική χορηγία και συνεργασία με την ΔΕΗ, την καινοτομία και επιχειρηματικότητα, υλικών και ανανεώσιμων πηγών ».
«Ευχόμαστε η νέα διοίκηση να εδραιώσει το τρίτο τμήμα ,όπως προβλέπεται να λειτουργήσει -εάν όχι φέτος την επόμενη χρονιά- φυσικά και με την βοήθεια της πολιτείας ».
«Έχουμε προκηρύξει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου μία διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την θέση του πρύτανη . Και στις 30 Ιανουαρίου οργανώνουμε μια γιορτή για τους τρεις Ιεράρχες που είναι αφιερωμένη στην ανακοίνωση και εδραίωση συνεργασία μας με το ΕΑΠ( Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο). Είναι μια συνεργασία σημαντική για εμάς , έχει περίπου 6 μήνες που εξελίσσεται . Έχουμε γίνει ένας από τους πόλους αναφοράς , όπου θα ασχοληθούμε με το θέμα της εκπαίδευσης από απόσταση, τη δια βίου μάθηση που είναι 2 σημεία ιδιαίτερα για την Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας.»
Υπάρχει και ένα κακό σημείο όπως τόνισε ο πρόεδρος Θ. Χατζηπαντελής πως «δυστυχώς η δυτικής Μακεδονία, όπως και η Κεντρική δεν είναι στους στόχους της περιφέρειας της χώρας τα προγράμματα Δια Βίου μάθησης και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης . Φυσικά θα το συζητήσουμε με την Διοικούσα Επιτροπή να υπάρξει μια ρύθμιση για να μπορέσουμε να έχουμε υπηρεσίες εκπαιδεύσεων Δια Βίου συνεχιζόμενης κατάρτισης στη Περιφέρεια που αντιμετωπίζει προβλήματα ανεργία, εκπαίδευσης προσωπικού.»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 19:07