Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 11:05

Να υπερασπιστούμε το τρένο μας! Απο την ''ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ''

altΑφιερωμένη στην υπεράσπιση του τρένου ήταν η σημερινή προεκλογική δραστηριότητα της Εναλλακτικής Δράσης. Μέλη και φίλοι του συνδυασμού μοίρασαν φυλλάδια στην Φλώρινα και το Αμύνταιο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στις περικοπές που έρχονται στα δρομολόγια του σιδηροδρόμου στη Δ. Μακεδονία.
Η αντιμετώπιση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή δηλώνοντας την αγωνία τους για το μέλλον του μόνου δημόσιου και αξιόπιστου μέσου μεταφοράς στην περιοχή μας.

Το τραίνο έχει τη μικρότερη συμμετοχή στην ατμοσφαιρική ρύπανση σε σχέση με τα άλλα μεταφορικά μέσα (ανά επιβάτη). Οι εκπομπές CO2 στα τρένα υψηλών ταχυτήτων είναι το 1/3 των εκπομπών των αυτοκινήτων ΙΧ και μόνο το 1/5 των εκπομπών του αεροπλάνου. Επιπλέον, ο επιβάτης αισθάνεται άνεση και ευχαρίστηση, αποφεύγει το μποτιλιάρισμα, το θόρυβο, τα συχνά δυστυχήματα, την ταλαιπωρία των ελέγχων στα αεροδρόμια. Για τις αποστάσεις κάτω των 500 χιλιομέτρων είναι η πιο γρήγορη λύση.

Τα οικονομικά ελλείμματα του ΟΣΕ χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για τον ακρωτηριασμό του πιο βιώσιμου μεταφορικού μέσου. Αυτό βέβαια αποτελεί μνημείο υποκρισίας, διότι:
• Έως και το 90% του χρέους του ΟΣΕ οφείλεται σε τόκους δανείων που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις που χρηματοδοτούσαν πλήρως τη συντήρηση και λειτουργία δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων αλλά αρνούνταν κάθε αντίστοιχη χρηματοδότηση για υποδομές του τραίνου.
• Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για «μικρότερο ΟΣΕ», όταν το μερίδιο μεταφορικού έργου για το σιδηρόδρομο είναι ήδη το μικρότερο σε όλη την Ευρώπη.

Το καλοκαίρι η κυβέρνηση προχώρησε σε νέες περικοπές δρομολογίων μειώνοντας την αξιοπιστία του ΟΣΕ. Οι περικοπές δρομολογίων εφαρμόστηκαν και στη Δυτική Μακεδονία, η οποία είναι από τις πιο υποβαθμισμένες περιφέρειες της χώρας στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών. Η συνέχεια που επιφυλάσσει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε για τον ΟΣΕ οδηγεί στην πλήρη κατάργηση των δρομολογίων της Δ. Μακεδονίας με εκποίηση της ακίνητης περιουσίας (ξήλωμα γραμμών οικοπεδοποίηση της διαδρομής και εκποίηση σταθμών μετά από 12 μήνες χωρίς δρομολόγια).

Η Εναλλακτική Δράση θέτει ως σιδηροδρομικούς στόχους για τη Δυτική Μακεδονία:
• τη σιδηροδρομική Εγνατία
• τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Λάρισα και την Κοζάνη
• την αύξηση των δρομολογίων Θεσσαλονίκης-Φλώρινας
• την ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου στη Δυτική Μακεδονία
• τη σιδηροδρομική σύνδεση της Φλώρινας με το Μοναστήρι και το Πόγραδετς.

Καλούμε τους πολίτες της Φλώρινας να υπερασπιστούν το τρένο τους με την ψήφο τους στις 7 Νοεμβρίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 11:12