Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 08:23

Αδιαφάνεια στις μετατάξεις καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί

Το ΔΣ του Συλλόγου Α/θμιας Κοζάνης καταγγέλλει τις αδιαφανείς διαδικασίες που υιοθετήθηκαν σε όλη τη διαδικασία των μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια

στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με βάση το ν. 4172/13 άρθρ. 85 παρ. 11 και συνεχίστηκαν στην 209304/Ε1/22-12-2014 υπουργική απόφαση.

Η πολιτική ηγεσία του απερχόμενου Υπουργείου Παιδείας και με δελτίο τύπου προχώρησε σε μετατάξεις εκπαιδευτικών από την Β/θμια στην Α/θμια εκπαίδευση. όπως και σε "μετατάξεις" εκπαιδευτικών από την Α/θμια στην Α/θμια!!!
Για ακόμα μια φορά χωρίς κανένα σχεδιασμό, με πλήρη παράκαμψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου και χωρίς τις εισηγήσεις των αρμόδιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ).
Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα τα μόρια των εκπαιδευτικών παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της απερχόμενης πολιτικής του ηγεσίας προς την ΔΟΕ.
Το πρόβλημα των συναδέλφων είναι μεγάλο, αφού δεν δημοσιοποιούνται ούτε τα μόρια ούτε οι πίνακες κατάταξης, με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί με λιγότερα μόρια να παίρνουν μετάταξη σε βάρος συναδέλφων με περισσότερα μόρια, συνέπεια των αδιαφανών διαδικασιών γεγονός που αντικειμενικά οδηγεί σε υποβολή νέων ενστάσεων και σε χρυσές δουλειές για τα δικηγορικά γραφεία.
Η συγκεκριμένη διαδικασία των "υποχρεωτικών" μετατάξεων εκπαιδευτικού προσωπικού είναι ξεκάθαρα διαδικασία μεταθέσεων για ημέτερους.
Καλούμε την ηγεσία του νέου Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει ΑΜΕΣΑ την διαδικασία των μετατάξεων που δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των εκπαιδευτικών και μαζί με τους εκπροσώπους στην ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ, από κοινού, να αντιμετωπίσουν το τεράστιο αυτό θέμα που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας.Επίσης καλούμε την ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. να αποφασίσει την άρση όλων των αδικιών σε βάρος των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων που ήδη υπηρετούν -εδώ και πολλά χρόνια- στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχιστεί η κατρακύλα του εκπαιδευτικού συστήματος και η απαξίωση όλων όσων το συνθέτουν.
Ποιο είναι το ζητούμενο επιτέλους: αξιοκρατία ή ένας "μπάρμπας στην κορώνη";

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΙΛΔΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 08:29