Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 16:30

Κοζάνη: Φυλάκιση 6 μηνών για τη ρατσιστική επίθεση στη γιατρό

Σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα ο 57χρονος συνταξιούχος πρώην υπάλληλος της Αγροτικής τράπεζας

για την πρωτοφανή ρατσιστική επίθεση σε βάρος της 29χρονης γιατρού Σόλες Γκόντγουιν, το βράδυ της Τρίτης, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του εντίμου βίου. Η Εισαγγελέας  στην αγορευσή της ηταν καταπέλτης, αναγνώρισε οτι ο κατηγορούμενος  είχε πλήρη έλεγχο της προσωπικοτητάς του και της συνειδησής του οταν εκστόμιζε τα ρατσιστικά σχόλια εναντίον της γιατρού. Ο κατηγορούμενος ασκησε εφεση στην απόφαση.

Ειναι η πρώτη δίκη στην δυτική Μακεδονία οπου γίνεται χρήση της νομοθεσίας που πρόσφατα ψηφίστηκε στην βουλή των Ελλήνων και αφορά το ρατσιστικό μίσος.
Η πρωτοφανής ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε το προηγούμενο απόγευμα από ασθενή στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο την πλήγωσε και την εξόργισε όσο λίγα πράγματα στα 15 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα. Μίλησε σε ελάχιστους συναδέλφους και φίλους και τους παρακάλεσε να της δώσουν χρόνο για να ησυχάσει.

Το απόγευμα της Τρίτης εφημέρευε μόνη της στα επείγοντα του Νοσοκομείου Κοζάνης και εξέταζε ασθενή, όταν είδε έναν άλλον, τον 57χρονο Γ.Δ., να ανοίγει την πόρτα και να της ζητάει να τον δεχτεί για κάποιο πρόβλημα αλλεργίας που αντιμετώπιζε.
Η νεαρή γιατρός του ζήτησε να περιμένει, μέχρι να τελειώσει την εξέταση, καθώς έκρινε πως δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό, και δεν πίστευε στ' αυτιά της όταν άκουσε το ρατσιστικό παραλήρημα του ασθενούς. «Ξέρω εγώ τι χρειάζεστε. Χίτλερ και σαπούνια χρειάζεστε!», φώναξε σε έξαλλη κατάσταση ο 57χρονος, προκαλώντας την αντίδραση όχι μόνο της γιατρού, αλλά και άλλων ασθενών που τον αποδοκίμασαν.
Η Σόλες Γκόντγουιν κάλεσε την αστυνομία και εξέτασε κανονικά τον ασθενή όταν ήρθε η σειρά του, όπως και όλους τους ασθενείς, και όταν ολοκλήρωσε την εφημερία της, τα ξημερώματα χθες, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, όπου υπέβαλε μήνυση εναντίον του, μαζί με τη νοσηλεύτρια η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας.
Ο 57χρονος νοσηλεύτηκε για μερικές ώρες στη μονάδα βραχείας νοσηλείας, του δόθηκε ορός και όταν βγήκε από το νοσοκομείο συνελήφθη.

με πληροφορίες απο ΕΘΝΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 16:41