Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 11:53

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χ. Τσεβεκίδης μιλησε το vetofm για το ρατσιστικό περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομειο

Σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα ο 57χρονος συνταξιούχος πρώην υπάλληλος της Αγροτικής τράπεζας


για την πρωτοφανή ρατσιστική επίθεση σε βάρος της 29χρονης γιατρού Σόλες Γκόντγουιν, το βράδυ της Τρίτης, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του εντίμου βίου. Η Εισαγγελέας στην αγορευσή της ηταν καταπέλτης, αναγνώρισε οτι ο κατηγορούμενος είχε πλήρη έλεγχο της προσωπικοτητάς του και της συνειδησής του οταν εκστόμιζε τα ρατσιστικά σχόλια εναντίον της γιατρού. Ο κατηγορούμενος ασκησε εφεση στην απόφαση.
Ειναι η πρώτη δίκη στην δυτική Μακεδονία οπου γίνεται χρήση της νομοθεσίας που πρόσφατα ψηφίστηκε στην βουλή των Ελλήνων και αφορά το ρατσιστικό μίσος.
Η πρωτοφανής ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε το προηγούμενο απόγευμα από ασθενή στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο την πλήγωσε και την εξόργισε όσο λίγα πράγματα στα 15 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα. Μίλησε σε ελάχιστους συναδέλφους και φίλους και τους παρακάλεσε να της δώσουν χρόνο για να ησυχάσει. Για το περιστατικό μίλησε στο Vetofm ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζανης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 12:05