Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 14:03

Η θέση του Συμπαραστάτη του δημότη έρχεται να λειτουργήσει ανεξάρτητα και με στόχο την επίλυση διαφόρων ζητημάτων

η κ. Ελενη Τσιομπανου νέα συμπαραστατης του δημότη στο Δημο ΚΟζάνης η κ. Ελενη Τσιομπανου νέα συμπαραστατης του δημότη στο Δημο ΚΟζάνης

Ρεπορτάζ: Μερόπη Βαχτσεβάνου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους, σήμερα στο δημαρχείο για να παρουσιάσει

την Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης του δήμου Κοζάνης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λ.Ιωαννίδης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ,ο δήμαρχος ανέφερε πως είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τον ίδιο αλλά και για τη δημοτική αρχή να έχουμε συμπαραστάτη του δημότη, άλλωστε ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε και απασχόλησε αρκετά τόσο προεκλογικά όσο και στη θητεία του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου. Επίσης ευχαρίστησε το δημοτικό συμβούλιο που με δημοκρατικές διαδικασίες εκλέχτηκε ο συμπαραστάτης του δημότη.
«Θεωρούσαμε και θεωρούμε σημαντικό και προτεραιότητα την ύπαρξη του συμπαραστάτη. Αναγνωρίζουμε ότι είναι ένας θεσμός διαμεσολάβησης ,πρωτοπόρος και πως προβλέφτηκε από τον Καλλικράτη αν και δεν έχει περπατήσει όπως επιθυμούσαμε. Τον καλούμε να λειτουργήσει ανεξάρτητα, μεταξύ της δημόσιας αρχής του δήμου εν προκειμένου και τον πολιτών, με στόχο την επίλυση διαφόρων ζητημάτων, με σκοπό την αποσύνδεση των αιρετών από την άμεση εμπλοκή σε αιτήματα πωλητών τέτοιων διότι έτσι συχνά πυκνά δημιουργούνται πελατειακές σχέσεις. Την βελτίωση υπηρεσιών του δήμου και περεταίρω αναβάθμιση των υπηρεσιών του. Έτσι με την συνεργασία όλων των υπηρεσιών θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. »
Επίσης ο δήμαρχος ανέφερε πως ο πρώτος στόχος επετεύχθη με την εκλογή του συμπαραστάτη αλλά ο σημαντικότερος στόχος είναι να λειτουργήσει αποτελεσματικά. «Το σημαντικό αυτή την στιγμή είναι να δούμε πως θα λάβει οντότητα –καλά εκλέξαμε τον συμπαραστάτη- αλλά για να έχει αποτέλεσμα και συνέχεια αυτή η κίνηση θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία και υποδομή. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η οργάνωση, για το πώς θα στηθεί το πλαίσιο λειτουργίας του και ηλεκτρονικά αλλά και από άποψη στελέχωσης και ότι άλλο απαιτηθεί. Από αύριο ξεκινά η συνεργασία με τους αρμόδιους και τους υπηρεσιακούς του δήμου ,προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά.»
Η κ. Τσιομπάνου που εκλέχτηκε για την θέση του συμπαραστάτη του δημότη ανέφερε πως είναι μια θέση ανάμεσα στο δήμο και στον δημότη που στόχο έχει να λύσει τις διαφωνίες. «η αρμοδιότητα του είναι θέμα κακοδιοίκησης δηλαδή μια άνιση μεταχείριση, μια κακή εφαρμογή του νόμου. Η συνεισφορά του δημότη είναι να λύσει εξωδικαστικά αυτές τις διαφωνίες. Να κατευθύνει τον δήμο και τις υπηρεσίες του στη σωστή λειτουργία και να αποσυμφορήσει το νομικό τμήμα του δήμου. Η θέση του συμπαραστάτη έρχεται να καλύψει και να λύσει το δαίδαλο της γραφειοκρατίας.»

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 16:03