Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 14:38

Συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου με θέμα τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου(photo)

Σήμερα στις 11το πρωί συνεδρίασαν στην αίθουσα Κοβεντάρειο το συντονιστικό τοπικό όργανο του δήμου με

τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής με θέμα την λήψη μέτρων για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού .
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης ανέφερε πως στόχος των συνεδριάσεων « πρέπει να γίνονται αυτές οι συνεδριάσεις ώστε να επικοινωνούμε πιο εύκολα οι υπηρεσίες, οι φορείς και οι εθελοντικές ομάδες μεταξύ μας. Αυτό είχε και άμεσο αποτέλεσμα την χειμερινή περίοδο, με τις καταστάσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Το θέμα των καλαμιών είναι ένα θέμα που θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουμε και εμείς σαν πολίτες να το διαχειριζόμαστε διαφορετικά και να αντιλαμβανόμαστε ότι το περιβάλλον δεν μας παίρνει άλλο στο να καίμε καλαμιές, δημιουργώντας εστίες καλαμιώνσε διάφορα σημεία που είναι τόσα πολλά και δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε, όλα μαζί. Οπότε με τον καλύτερο συντονισμό που θα κάνουμε σαν υπηρεσίες και φορείς να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. »
Ο Ηλίας Κάτανας εντεταλμένος σύμβουλος της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας , ευχαρίστησε τον δήμο Κοζάνης , τους εμπλεκόμενους φορείς που δραστηριοποιούνται της πολιτικής προστασίας για την άριστη συνεργασίας τους . Επίσης ανέφερε πως καλώς γίνονται αυτές οι συνεδριάσεις έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες του καθενός για να υπάρχει μια άριστη συνεργασία και ένα καλό και ήρεμο καλοκαίρι. Όμως το πιο σπουδαίο και σημαντικό είναι τα επικίνδυνα σημεία. « Θεωρώ πως η Περιφέρειά μας όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε δύσκολες πυρκαγιές , ένα μεγάλο πρόβλημα έχουμε με την καύση των καλαμιών που εδώ θα συνεννοηθούμε σε περιφερειακό επίπεδο και μέσω των δήμων και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων θα γίνει μια ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αγροτών μέσα από ενημερωτικά έντυπα και σποτάκια από την περιφέρεια».
Ο Υποδιοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κοζάνης Μαυροματίδης Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στο σχέδιο της αντιπυρικής περιόδου που εγκρίθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία, όσο αναφορά την καταστολή των δασικών πυρκαγιών και με την ολοκλήρωση της σύσκεψης θα εντοπίσουμε τυχόν αδυναμίες και προβλήματα που προκύψουν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Μερόπη Βαχτσεβάνου

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 14:46