Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015 15:11

Με γλυκολαλιές και φωνοχρώματα… Χορωδία Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας συνεχίζει την πορεία της στο μουσικό στερέωμα συνδυάζοντας

την υψηλή χορωδιακή φωνητική τεχνική με την ζωντάνια και το κέφι. Σημείο εκκίνησης η εξαιρετική παρουσία της στη συναυλία των Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 27 Μαρτίου 2014 κατά την οποία απέσπασε θετικά σχόλια από τους υπεύθυνους του καλλιτεχνικού προγράμματος του Μεγάρου αλλά και από τους ειδήμονες του είδους. Μετά από επίμονη μελέτη και μετά από την πλήρη ενσωμάτωση των νέων μελών της (των μαθητών της φετινής Α΄ Γυμνασίου) η χορωδία περίπου ένα χρόνο μετά και κατόπιν επιλογής από την αρμόδια επιτροπή του Μεγάρου Μουσικής συμμετείχε στο 5ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών μαζί με την φιλοξενούμενη από το θεσμό παιδική χορωδία της Αρμενίας Little Singers of Armenia υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Tigran Hekeyan, την ονομαστή Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και 9 ακόμα παιδικές χορωδίες από τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών που διεξήχθη στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από 1 έως 6 Απριλίου 2015, η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας έδωσε συναυλία την 1η Απριλίου στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης και συμμετείχε στο Εργαστήρι Παιδικών Χορωδιών υπό τη διδασκαλία του Tigran Hekeyan το οποίο κορυφώθηκε στις 6 Απριλίου στην Αίθουσα Μ1 του Μεγάρου με πανηγυρική συναυλία η οποία σηματοδότησε τη λήξη του Φεστιβάλ και μετέφερε ένα μοναδικό μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης και αλληλεγγύης αφού επί σκηνής παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα όλες οι μετέχουσες χορωδίες υπό τη διεύθυνση του Αρμένιου μαέστρου. Οι εμπειρίες των νεαρών χορωδών μοναδικές και ξεχωριστές καθώς πέραν από την μεταξύ τους συνεργασία, οι χορωδίες είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν σε μία κατάμεστη αίθουσα χωρητικότητας 1800 θεατών!!
Πολλαπλά λοιπόν τα οφέλη, συγκινητικές οι στιγμές και παράλληλα ανακούφιση και χαρά για ακόμα μία αποστολή που στέφθηκε με επιτυχία και που συνάμα άνοιξε δρόμους για συμμετοχή σε άλλες καταξιωμένες διοργανώσεις. Μετά την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας έλαβε πολλές προσκλήσεις που αναμφισβήτητα διευρύνουν τους μουσικούς της ορίζοντες.
Με ιδιαίτερη επιτυχία εμφανίστηκε και με την Ορχήστρα του Σχολείου στις 30 Απριλίου στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης στα πλαίσια του Κύκλου Συναυλιών με τίτλο Μουσική Άνοιξη 2015 που διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και στις 2 Μαΐου είχε προσκληθεί να μετέχει στο 4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού Δ.Ε. Αιγινίου που διεξήχθη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης από 2 έως 3 Μαΐου. Στις 7 Μαΐου μαζί με την Ορχήστρα και το Σύνολο Βαλκανικής Μουσικής θα εκπροσωπήσει το Σχολείο στα Εόρτια των Μουσικών Σχολείων που διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας και τέλος στις 13 Μαΐου θα εμφανιστεί στην συναυλία που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους στο προαύλιο του Μουσικού Σχολείου μαζί με όλα τα Μουσικά Σύνολα του Σχολείου. Η συναυλία, που θα έχει χαρακτήρα Μουσικού Μαραθώνιου, θα δώσει το δικό της μήνυμα ενάντια στη Σχολική Βία η οποία δεν έχει θέση στα σχολεία εκείνα όπου η Τέχνη των Θεών πρωτοστατεί.
Όσο για τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας το μέλλον διαγράφεται ακόμα πιο ενδιαφέρον κατά το επόμενο σχολικό έτος αφού, μεταξύ άλλων, από τώρα έχει κληθεί να μετέχει στην Θερινή Ακαδημία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου η οποία θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα τον Ιούλιο του 2016, ως χορωδία – εργαλείο των διεθνούς φήμης προσκεκλημένων μαέστρων που θα διδάξουν στην Ακαδημία του Ιόνιου Πανεπιστήμιου.
Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν τα μέλη της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας τα οποία είναι μαθητές του Γυμνασίου, της Α΄ Λυκείου και κυρίως μαθητές που μόλις πέρσι τέτοιον καιρό ετοιμάζονταν να αποφοιτήσουν από το Δημοτικό Σχολείο!! Θερμά συγχαρητήρια και στον ακούραστο μαέστρο τους τον Δημήτρη Θεοδωράκη, καθηγητή Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής και στην πιανίστα και ακούραστη συνοδοιπόρο του Μαρία Κουζιάκη. Θερμές ευχαριστίες και στο Σύλλογο Γονέων του Σχολείου ο οποίος με την αμέριστη συμπαράστασή του στηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών και ενισχύει την προσπάθεια των μαθητών. Τέλος, πολλές ευχαριστίες και στους φίλους του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας οι οποίοι σε δύσκολες εποχές δίνουν το παρόν δυναμικά διευκολύνοντας πολλαπλά το πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο του Σχολείου.
Εν ενθέτω χρόνο θα ακολουθήσουν δελτία τύπου σχετικά με την δράση όλων των Μουσικών Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας η οποία είναι εξίσου πλούσια και ενδιαφέρουσα. Να σημειωθεί ότι τόσο οι δράσεις της Χορωδίας όσο και των λοιπών Μουσικών Συνόλων αποτελούν κομμάτι των ποικίλων Πολιτιστικών Προγραμμάτων που έλαβαν χώρα κατά το σχολικό έτος 2014-15 στο Σχολείο και που αναμένεται να παρουσιαστούν την Πέμπτη 7 Μαΐου και ώρα 12.00μ. στους χώρους του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας παρουσία του υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ιωάννη Κουρού.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015 15:41

Πολυμέσα