Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 16:26

Αθωώθηκαν τα στελέχη των Οικολόγων Πρασινων Τσικριτζής και Νακου, απο την μήνυση των Κυνηγών

Την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 εκδικάσθηκε στο Πρωτοδικείο Κοζάνης, μετά από δύο αναβολές, η μήνυση εναντίον δύο στελεχών των Οικολόγων

Πράσινων, της Βασιλικής Νάκου και του Λάζαρου Τσικριτζή, που το 2012 συνυπέγραψαν ανακοίνωση του κόμματος  που αφορούσε περιστατικό λαθροθηρίας στην προστατευόμενη περιοχή των Πρεσπών (η πρώτη ως συντονίστρια της Θεματικής Ομάδας του κόμματος για το Περιβάλλον και ο δεύτερος ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτ. Μακεδονίας).. Το δικαστήριο αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους στελέχη του Οικολογικού κινήματος με ενεργό και μαχητική παρουσία στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος γενικότερα. παρουσία 

Η μήνυση έχει κατατεθεί από τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) κ. Ι. Πολυχρόνη και δύο ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ από την περιοχή της Φλώρινας.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι δεν προσήλθε στο δικαστήριο ως μάρτυρας ο θηροφύλακας που συνέταξε την αναφορά για το συμβάν στα σύνορα σε απαγορευμένη περιοχή για κυνηγούς. 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκτιμούν πως αυτό που οδήγησε τους εκπροσώπους των κυνηγών και της θηροφυλακής στο να προβούν σε μήνυση είναι η πολιτική κριτική σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της θηροφυλακής, κριτική επαναλαμβανόμενη όχι μόνο από οικολόγους. Η απόπειρα πολιτικής φίμωσης όσων διατυπώνουν αρνητική ή έστω κριτική γνώμη απέναντι στη δομή της και στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η θηροφύλαξη στη χώρα μας είναι απαράδεκτη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε: «Το ιδιότυπο καθεστώς του ελεγκτή που ταυτόχρονα είναι και ελεγχόμενος θα έπρεπε να προβληματίσει όλους τους πολίτες και όχι να οδηγεί στα δικαστήρια όσους το αμφισβητούν. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν πτοούνται και θα συνεχίσουν να διεκδικούν το αυτονόητο: την προστασία της άγριας φύσης και τελικά και της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από δομές που εξασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και υπηρετούν τις συνταγματικές επιταγές»

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 16:41