Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 15:11

Το Τοπικό συμβούλιο Πρωτοχωρίου για τις φόλες και την θανάτωση ζώων στον Οικισμό

Ανακοινώνεται στους συμπολίτες μας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε το απαράδεκτο φαινόμενο της θανάτωσης αδέσποτων σκύλων εντός του Οικισμού μας.

Προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση η διαπίστωση ότι οι συγκεκριμένες πράξεις γίνονται με τη μέθοδο της αυτοσχέδιας φόλας, ενέργεια που αποτελεί ακραίο βασανισμό και επιφέρει στα ζώα επώδυνο θάνατο.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το αδίκημα της κακοποίησης και θανάτωσης ζώου διώκεται ποινικά. Ο νόμος 4235 (Φ.Ε.Κ. 32 Α 11-2-2014) προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και χρηματική ποινή από 5.000,00 έως 15.000,00 ΕΥΡΩ για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται.

Παρακαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να λάβουν υπόψη τους τόσο το νομικό πλαίσιο που ισχύει όσο και την ηθική πλευρά του θέματος και να απέχουν ενεργά από κάθε πρωτοβουλία που αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων. Υπεύθυνες γι’ αυτό είναι οι Υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης και τα υφιστάμενα φιλοζωικά σωματεία. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε συμπολίτης μας ενοχλείται από την παρουσία αδέσποτων, παρακαλείται να ενημερώνει άμεσα είτε τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου είτε τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης.

Όσοι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς έχασαν ή κινδύνεψαν να χάσουν το ζώο τους από φόλες, έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να το καταγγείλουν ή να υποβάλλουν μήνυση στις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές.Σε συνεργασία με τις τελευταίες θα στρέφονται με συνοπτικές διαδικασίες κατά αυτών που διαπράττουν αυτό το απεχθές ποινικό αδίκημα έτσι ώστε να οδηγούνται άμεσα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι αποτελεί ένδειξη πολιτισμού της κοινωνίας μας η συμπεριφορά μας στα ζώα.

 

Ο Πρόεδρος

του Τοπικού Συμβουλίου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 18:48