Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 17:09

Μαγειρικές δημιουργίες από τους σπουδαστές Μαγειρικής του ΔΙΕΚ Κοζάνης (video- photo)

Ρεπορτάζ Μερόπη Βαχτσεβάνου Εκδήλωση με θέμα «ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ», διοργάνωσε το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Κοζάνης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δήμου Κοζάνης, σήμερα Κυριακή 7 Ιουνίου το μεσημέρι, στο αναψυκτηρίου Αγίου Δημητρίου.
Οι σπουδαστές του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας έβαλαν τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν. Με την καθοδήγηση των καθηγητών και τις γνώσεις που απόκτησαν καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς υπερέβαλαν εαυτό και δημιούργησαν εντυπωσιακά και γευστικά πιάτα, ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Ο διευθυντής της σχολής μιλώντας στην κάμερα του vetonews.gr , ευχαρίστησε τα παιδιά που δούλεψαν όλη αυτή την βδομάδα με όρεξη και ζήλο «η εκδήλωση είναι προς τιμή του ΚΑΠΗ Κοζάνης με μαγειρικές του τμήματος τεχνικός μαγειρικής τέχνης – Αρχιμαγείρων.»
Οι καθηγητές του τμήματος μαγειρικής είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με την άριστη συνεργασία τους, με τους σπουδαστές. Η Αρχιμάγειρας Ζαφείρω Ράντζογλου «Τα παιδιά με την καθοδήγηση μας , έφτιαξαν ότι έμαθαν και διδάχτηκαν όλη τη χρονιά. Ευχαριστούμε το ΙΕΚ που δημιούργησε την εκδήλωση αυτή, αλλά και τους μαθητές που κόπιασαν ασχολήθηκαν χάρηκαν και ανταμείφθηκαν από όλο αυτό.» Ο Αρχιμάγειρας Γιώργος Γκουτζιαμάνης «Μαθαίνουμε στα παιδιά τεχνικές μαγειρικής και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.»
Τι είναι η μαγειρική για τους ανθρώπους που επέλεξαν να το σπουδάσουν; «επειδή η ζωή του ανθρώπου διανθίζεται από ποικιλότροπες δράσεις και εκεί ναι και εκεί, το φαγητό συνοδεύει πάντοτε τον άνθρωπο από την ώρα που θα γεννηθεί μέχρι και την ώρα που θα αφήσει τούτο τον μάταιο κόσμο πάλι και εκεί θέλει να φάει για να συγχωρέσει. Εδώ μαθαίνουμε να δημιουργούμε, μαθαίνουμε τις γεύσεις, τα χρώματα και τις συνθέσεις. Γιατί είναι μια πρόκληση που μπορεί ο καθένας να ανταποκριθεί.» «Η μαγειρική είναι μία πολύ καλή ασχολία αλλά και αποκατάσταση για τους νέους». «Η μαγειρική είναι ένα σύνθετο και αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή όλων μας, είναι φαντασία, γεύση, χρώμα, μυρωδιά δημιουργία και συνάμα ευχαρίστηση».

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 17:22

Πολυμέσα