Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 11:12

Σκληρή ανακοίνωση του ΟΑΠΝ για τους βανδαλισμούς στο υπαίθριο Θέατρο του Δήμου Κοζάνης

Απογοήτευση και προβληματισμό είναι το λιγότερο που μπορεί να αισθανθεί κάποιος, όταν αντικρίζει τις βιαιότητες που συμβαίνουν καθημερινά στο Υπαίθριο Θέατρο του Δήμου Κοζάνης.

Κάθε χρόνο, πριν την έναρξη χρήσης του Υπαίθριου Θεάτρου γίνονται εργασίες συντήρησης, γιατί κάθε χρόνο παρατηρούνται βανδαλισμοί (σπασμένα καθίσματα, graffiti, σπασμένα σανίδια, σπασμένα τζάμια κλπ). Και φέτος, σύσσωμες οι υπηρεσίες του Δήμου με τον ΟΑΠΝ, (Τεχνική Υπηρεσία, Υπηρεσία Περιβάλλοντος) έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αποκαταστήσουν τις φθορές και να είναι έτοιμο το Υπαίθριο Θέατρο για τις παραστάσεις που ξεκινούν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΛΑΣΣΑΝΕΙΑ 2015».
Η ανοησία όμως όσων πιστεύουν ότι είναι «μάγκες» δεν σταματάει ακόμα κι όταν είναι καθαρά και τακτοποιημένα. Φροντίζουν να επαναφέρουν το χάος και την φθορά στο έπακρο. Έτσι, μετά λύπης μας μετά από αυτοψία Τεχνικής Υπηρεσίας και ΟΑΠΝ διαπιστώσαμε ότι ανήμερα της έναρξης των φετινών εκδηλώσεων (Τετάρτη 24 Ιουνίου) το θέατρο ήταν σε άθλια κατάσταση με ζημιές που έγιναν το προηγούμενο βράδυ. Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι κάποιοι δεν θα γίνουν ποτέ άνθρωποι και δεν θα σκεφτούν ποτέ ότι ο κόπος των εργαζόμενων και τα χρήματα των δημοτών που ξοδεύτηκαν ακυρώνονται με τις δικές τους ενέργειες.
Το Υπαίθριο Θέατρο θα έπρεπε να προστατεύεται από όλους, περιοίκους και όσους θέλουν να το απολαμβάνουν τις νυχτερινές ώρες (δεν απαγορεύεται η είσοδος). Ειδικά οι τελευταίοι πρέπει να φροντίζουν όχι μόνο να μην συμβαίνουν τέτοιοι βανδαλισμοί αλλά αντιθέτως να το αφήνουν και σε ακόμη καλύτερη κατάσταση απ' αυτή που το βρίσκουν. Ο χώρος από τον μήνα Μάιο έχει καθαριστεί ενδελεχώς πέντε φορές (Let's do it-εθελοντική εργασία – συνεργείο καθαριότητας)
Θέτουμε λοιπόν μ' αυτή την αναφορά, προ των ευθυνών τους όλους τους πολίτες αυτής της πόλης, για την προστασία και διαφύλαξη του Υπαίθριου Θεάτρου, το οποίο αποτελεί περιουσία όλων των πολιτών και δυστυχώς γίνεται βορά στα χέρια των ανεγκέφαλων που θεωρούν ότι αντιστέκονται στο κατεστημένο καταστρέφοντας δημόσιες περιουσίες.

Για τον ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Φανή Φτάκα - Τσικριτζή

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 11:15