Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 10:47

Απάντηση της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης στον δήμαρχο Σερβίων Βελβεντού Κοσματόπουλο για τον βιολογικό καθαρισμό Νεράιδας

Πριν λίγες μέρες καταγγείλαμε ότι η εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού της Νεράιδας δεν λειτουργεί εδώ και 8 μήνες,

με αποτέλεσμα τα λύματα του οικισμού να ρυπαίνουν τον Αλιάκμονα. Ο αρμόδιος δήμαρχος κ. Κοσματόπουλος σχολιάζοντας την καταγγελία στο ράδιο VETO αναφέρθηκε με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στην Οικολογική Κίνηση, η οποία κατά την άποψη του «ξεφτιλίζεται», δεν είναι ενημερωμένη κλπ κλπ.
Απαντούμε : Η Οικολογική Κίνηση πριν υποβάλει την καταγγελία της επικοινώνησε με την αρμόδια Δ/νση Περιβάλλοντος της Π.Ε Κοζάνης, καθώς και με εκπροσώπους του οικισμού και διασταύρωσε τα στοιχεία που αφορούν το κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης και τις αιτίες του παροπλισμού της. Στη συνέχεια επικοινώνησε με συναδέλφους του ΤΕΙ ΔΜ που παρακολουθούν την ποιότητα νερών του Αλιάκμονα και διαθέτουν σχετική τεχνογνωσία επί των βιολογικών καθαρισμών και τους παρακάλεσε να πάρουν δείγματα από την περιοχή, αλλά και να βοηθήσουν (ΔΩΡΕΑΝ) με τις γνώσεις τους, ώστε μειωθεί το κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης. Η τελευταία μας ενέργεια έγινε επειδή ακριβώς δεν θέλουμε να μένουμε στις διαπιστώσεις των προβλημάτων, αλλά και να βοηθούμε στην επίλυσή τους. Αν αυτή όλη η αντιμετώπιση δεν είναι υπεύθυνη στάση, τότε ποια είναι ?

Ας αναλάβει λοιπόν τις ευθύνες του ο δήμαρχος κι ας μην προβαίνει σε φτηνούς αντιπερισπασμούς. Ο κόσμος μπορεί να κρίνει ποιος τελικά «ξεφτιλίζεται» σε αυτή την ιστορία.
Κλείνουμε με μια έκκληση: Επειδή τα 2/3 των βιολογικών καθαρισμών στην Ελλάδα δεν λειτουργούν (και πάνε στράφι τα λεφτά που πήραμε από την «κακή» Ευρώπη για την κατασκευή τους), καλούμε τους πολίτες να .. «ξεφτιλίζονται» και να καταγγέλλουν κάθε τέτοια περίπτωση που πέφτει στην αντίληψή τους.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΥΓ. Ευτυχώς ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι ο βιολογικός θα λειτουργήσει σε ένα μήνα, οπότε -πέρα από τις αντεγκλήσεις- εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι η θετική έκβαση της υπόθεσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 10:52