Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 11:42

Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης στο vetofm για το δημοψήφισμα: ''Νοιώθω οτι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, για την Ελλάδα είναι ο ζωτικός της χώρος'' (βιντεο)

Αποστάσεις του δημάρχου Λ. Ιωαννίδη από το Όχι και τα κόμματα  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που το στηρίζουν πολιτικά.  

Μιλώντας στο vetofm ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης  για το δημοψήφισμα και απαντώντας στο  ερώτημα εάν ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας παραμένει αδιαπραγμάτευτος σημείωσε ότι «νοιώθω ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας  και έχουμε κάθε δικαίωμα να παλεύουμε να την κάνουμε καλύτερη, να αλλάξουμε τους  συσχετισμούς δυνάμεων από τα μέσα της. Ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας – συνέχισε ο κ. Ιωαννίδης- είναι στρατηγική επιλογή που διαμορφώθηκε τα τελευταία σαράντα χρόνια και η Ευρώπη αποτελεί για την Ελλάδα το φυσικό της ζωτικό χώρο. Πρέπει να είμαστε κομμάτι της Ευρώπης και των εξελίξεων και να συμβάλλουμε ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων». Κρατώντας αποστάσεις από τα αντιευρωπαϊκό λόγο και την φρασεολογία ρήξης αρκετών τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διασαλευθεί ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και ότι σε κάθε περίπτωση του Ναι η του Όχι θα πρέπει να βρούμε τρόπο  συνεννόησης με τους εταίρους  ενώ από την άλλη θα πρέπει να αντιληφθούν κι οι εταίροι ότι η λύση θα πρέπει να σέβεται την κοινωνική βιωσιμότητα γιατί η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της.»

Ο Κ. Ιωαννίδης μίλησε για το σταμάτημα των εργασιών της βιβλιοθήκης από τον ανάδοχο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης προειδοποιώντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μεγάλα έργα η δομές που στηρίζονται σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα χρηματοδότησης το έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. 

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 14:03