Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 18:39

Επιστολή διευκρίνησης στο vetonews του Νίκου Καμπουρίδη για το πρόβλημα της γαστρεντερίτιδας στο Πρωτοχώρι

Με επιστολή του στο vetonews ο προέδρος του διαμερίσματος Πρωτοχωρίου Ν. Καμπουρίδης σχολιάζει το δημοσίευμα μας για την γαστρεντερίτιδα και τους ελέγχους του νερού απο την ΔΕΥΑΚ.

Αγαπητέ συγχωριανέ, Κύριε Σπύρο Κουταβά

Επικαλούμενος τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε την Πέμπτη 30-7-2015 (ώρα 13.28 μ.μ.), κάνετε αναφορά σε δημοσίευμά σας «Κύμα γαστρεντερίτιδας στο Πρωτοχώρι», σχετικά με εκτίμησή μου για τα αίτια των φαινομένων γαστρεντερίτιδας που παρατηρούνται την τελευταία εβδομάδα στο Πρωτοχώρι.
Επειδή θέματα όπως η δημόσια υγεία και ασφάλεια του πληθυσμού των τοπικών κοινωνιών είναι πολύ σοβαρά για να αντιμετωπίζονται με εικασίες και εκτιμήσεις, θέλω να σας επισημάνω ότι ουδέποτε εξέφρασα δημόσια θέση σχετικά με τα φαινόμενα γαστρεντερίτιδας στο Πρωτοχώρι ότι «πιθανή αιτία μπορεί να θεωρείται το νερό».
Είμαι όμως υποχρεωμένος να συμπεριλάβω στις εκτιμήσεις μου ως ΜΙΑ από τις πιθανές αιτίες των φαινομένων ΚΑΙ τη λειτουργία του υδρευτικού συστήματος υδροδότησης της Τ.Κ. Πρωτοχωρίου. Απομένει να ολοκληρωθούν οι μικροβιολογικές αναλύσεις από τη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης (πιθανά Σάββατο 1-8-2015), για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το φαινόμενο που ταλαιπωρεί εδώ και μία εβδομάδα τους συμπολίτες μας.
Μέχρι τότε και με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο αποτέλεσμα που να μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε σε συστάσεις προς τον πληθυσμό, παρακαλώ να δημοσιεύσετε την απάντησή μου με την υπενθύμιση ότι η γενικευμένη χρήση εμφιαλωμένου νερού δεν αποτελεί αξιόπιστη λύση για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης, λόγω των αμφίβολων ποιοτικών χαρακτηριστικών τους αλλά και του δυσανάλογα υψηλού κόστους.
Με εκτίμηση
Καμπουρίδης Νίκος
Πρόεδρος Τ.Σ. Πρωτοχωρίου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 18:48