Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 14:32

Ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα προχωρά ο δήμος Κοζάνης-Video

Σε Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης και η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας Ελένη Τασοπούλου

έθεσαν ως προτεραιότητα την ορθολογική διαχείριση του θέματος των αδέσποτων ζώων και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης ανέφερε πως το θέμα των αδέσποτων απασχολεί εδώ και χρόνια τον δήμο Κοζάνης «θέλουμε να ενημερώσουμε για όλα όσα έχουμε κάνει προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα το ζήτημα και με την ανάλογη ευαισθησία σύμφωνα με τον νόμο. Από τότε που αναλάβαμε και ξέραμε το πρόβλημα προχωρήσαμε σε μια σειρά από πράξεις . »
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα με τον φιλοζωικό σύλλογος «κάναμε πολλές προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα καλό πλαίσιο συνεργασίας με το φιλοζωικό σώμα. Αναγνωρίζουμε και τις προσπαθείς του φιλοζωικού σωματείου και την αγάπη τους για τα σκυλιά . Υπήρχε μια διάσταση αντίληψης των πραγμάτων που δημιουργούσε καμιά φορά πρόβλημα επικοινωνίας . Παρόλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία και παραμένουμε. Ο στόχος είναι η ευζωία των ζώων και καλή αντιμετώπιση των ανθρώπων. », τόνισε «ο Νόμος του δήμου είναι η τήρηση του προγράμματος της διαχείρισης των αδέσποτων και μάλιστα έχει ευθύνες ποινικές για τους αντιδημάρχους αλλά και τον δήμαρχο. »
Η κυρία Τασοπούλου ανέφερε πως «ξεκινήσαμε με το αυτονόητο με προγράμματα φιλοζωίας στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση της μικρής ηλικίας και για αυτό το λόγω επισκεφτήκαμε 22 σχολεία του Καλλικρατικού δήμου. Υπογράψαμε συμβάσεις με νέα άτομα που διαχειρίζονται το καταφύγιο αδέσποτων ζώων με ένα άτομο που θα φροντίζει τα ζώα και ένα δεύτερο άτομο που θα είναι στην περισυλλογή. Και έναν υπάλληλο του δήμου ως οδηγό στο αυτοκίνητο περισυλλογής.»
Επίσης τόνισε πως «καταφέραμε να κάνουμε μια σύμβαση με κτηνίατρο με μικρότερο κόστος. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να διαχειριστούμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό ζώων. Οι προηγούμενες συμβάσεις των κτηνιάτρων ήταν της τάξης των 24.000€ ετησίως με υποχρέωση να διαχειρίζονται 168 αδέσποτα. Η καινούργια σύμβαση είναι στα 22.500€ και ο αριθμός των ζώων είναι στα 235, έτσι μπορούμε να κινηθούμε με μεγαλύτερη ευκολία στον τομέα των στειρώσεων και σημάνσεων.»
Όσον για την διαχείριση των αδέσποτων δεν γίνεται με ευρωπαϊκά κονδύλια όπως νομίζουν κάποιοι άνθρωποι «Η διαχείριση των αδέσποτων γίνεται με ίδιους πόρους του δήμου.»
Ωστόσο αναφέρθηκε στο θέμα των ταϊστρών «Λίγοι είναι οι δήμοι που πάνε ένα βήμα παραπέρα και ασχολούνται πραγματικά με την ευζωία των αδέσποτων. Είμαστε στην διαδικασία της τοποθέτησής τους που θα γίνει με συγκεκριμένο σχεδιασμό. Ο λόγος που αργήσαμε ήταν για να βρούμε ένα σχεδιασμό πολύ προσεγμένο.»
Ρεπορτάζ Μερόπη Βαχτσεβάνου

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 15:48

Πολυμέσα