Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 21:08

Νέα γραφήματα για την παλαιοντολογική συλλογή του Μουσείου Πτολεμαϊδας

altΝέα γραφήματα και στοιχεία έφερε στην παλαιοντολογική συλλογή του Μουσείου Πτολεμαϊδας ο ομότιμος καθηγητής Παλαιοντολογίας και Παλαιοβοτανικής Ευάγγελος Βελιτζέλος, με τα οποία παρέχονται νέα δεδομένα για την παλαιοντολογική συλλογή.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Μουσείου Σοφία Τέλιου-Δεληδημήτρη «ενημερωθήκαμε για το μέλλον του μουσείου, το οποίο διαφαίνεται ευοίωνο και με τις προτάσεις του καθηγητή θα προσελκύσει το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλη την Ελλάδα».
Ο καθηγητής Ευ. Βελιτζέλος τόνισε ότι «το Μουσείο Πτολεμαϊδας είναι ένα από τα καλύτερα στο ευρωπαϊκό χώρο και είναι μεγάλη τιμή για την ερευνητική μου ομάδα, η οποία κατάφερε να στήσει την παλαιοντολογική πτέρυγα με τα σπονδυλωτά και τα σπάνια απολιθωμένα υδρόβια φυτά που συμμετείχαν στη γέννηση των ορυκτών ανθράκων και είναι μοναδικά στον κόσμο» και πρόσθεσε πως «τα λιγνιτωρυχεία λειτουργούν ως μια αστείρευτη πηγή και βοηθούν, ώστε να εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο τον εκθεσιακό χώρο. Το σκεπτικό του μουσείου είναι να λειτουργήσει και εκπαιδευτικά το τμήμα αυτό με τις επισκέψεις σχολείων».
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 21:19