Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010 19:36

ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΟΡΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΗΛΙΑ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

altΗ τελετή της ορκωμοσίας   της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Γρεβενών έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου .
Ο νέος Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης στο χαιρετισμό του τόνισε τις βασικές προτεραιότητες της επομένης μέρας για τον δήμο. Οι τρεις βασικοί άξονες, πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το πρόγραμμά μας είναι:

ισόρροπη ανάπτυξη,
σύγχρονη ανθρωποκεντρική διοίκηση,
βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ οι δύο καινοτόμες δράσεις
Το ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΟΡΛΙΑΚΑ και το
ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗΛΙΑΣ
Αυτές οι δύο δράσεις θα βγάλουνε τα Γρεβενά από τα όρια της Δυτικής Μακεδονίας και της Ελλάδας και θα μας κατατάξουν σε σημαντικό πόλο τουριστικού, επιστημονικού και εκπαιδευτικού προορισμού παγκόσμια.
Είναι το Δικό μας όραμα για τα Γρεβενά, το Δικό μας Στοίχημα για το αύριο του Νέου Δήμου, η Δική μας παρακαταθήκη για τα Παιδιά μας.
Επίσης σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για το νέο Δήμο θα αποτελέσει το ΘΕΡΜΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΥ (αξιοποίηση ιαματικών πηγών Κιβωτού), το οποίο είναι σε στάδιο προετοιμασίας.

Στρατηγικός μας στόχος ήταν και είναι η ισόρροπη ανάπτυξη, με πρωτοβουλίες, δράσεις, ενέργειες και έργα παντού. Μέσω της αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης, μέσω της προσέλκυσης επενδυτικών και επιχειρηματικών δράσεων σε όλους τους τομείς. Γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του δήμου. Μόνο έτσι θα μείνουν οι νέοι μας στον τόπο τους.
Όλες οι περιοχές του νέου δήμου Γρεβενών θα ακολουθούν το δρόμο της ανάπτυξης. Δεν θα αφήσουμε να μείνει καμία περιοχή πίσω ή να αδικηθεί. Αυτό τον στόχο δεν τον διαπραγματευόμαστε. Δεν πρόκειται να μας σταματήσει κανένα πολιτικό κόστος, γιατί δεν το υπολογίσαμε και δεν θα το υπολογίσουμε ποτέ.
Θα πρέπει όλοι να γνωρίζετε ότι η πρόταση μας, οδηγεί το νέο Δήμο Γρεβενών στην διεκδίκηση του «αύριο» που όλοι ονειρευόμαστε. Θα προωθήσουμε με συνέπεια όλους τους τομείς ανάπτυξης, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.
Η πρόταση μας για τη διοίκηση του δήμου θα εξασφαλίζει διοίκηση αξιοκρατική και δίκαιη. Διοίκηση με Διαφάνεια παντού.
Ο Δημότης θα έχει την άμεση δυνατότητα να πληροφορείται από το Δήμο για ό,τι προτείνεται, ό,τι σχεδιάζεται, ποια τα οφέλη, ποιο το κόστος, πότε αρχίζει, πότε τελειώνει και πότε παραδίδεται το κάθε έργο.
Ο δημότης θα γνωρίζει τα πάντα για όλα τα έργα, τις προμήθειες και τις προσλήψεις.
Τα πάντα πάνω στο τραπέζι φανερά και καθαρά, με σεβασμό και για το τελευταίο ευρώ του δημότη μας.
ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ Ο.Τ.Α. (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ). ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας ήταν και θα είναι πάντα ο άνθρωπος. Κάθε απόφαση και ενέργεια μας, ως νέα δημοτική αρχή, θα γίνεται για την εξυπηρέτηση των αναγκών του συνανθρώπου μας.
Οι πόρτες του νέου δήμου Γρεβενών θα είναι ΠΑΝΤΑ ανοιχτές σε όλους τους πολίτες. Αυτό εφαρμόσαμε μέχρι τώρα στη Ν.Α. το ίδιο θα εφαρμόσουμε και στο Δήμο. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, να ακούμε όλους εσάς -γιατί εσάς υπηρετούμε- και να ενσωματώνουμε τις ανάγκες αλλά και τις απόψεις σας, στις ενέργειες και δράσεις μας.
Οι δυσκολίες της διοικητικής μεταρρύθμισης θα είναι πολλές και σύνθετες. Για να αντιμετωπιστούν θα πρέπει να υπάρχει η σύμπλευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας και η συνεργασία των νέων ανθρώπων. Είναι σίγουρο πλέον ότι οι συνδημότες μας θέλουν ένα σύγχρονο, δυναμικό δήμο. Ένα δήμο Γρεβενών που να καινοτομεί, να σχεδιάζει, να διεκδικεί και να υλοποιεί. Με πρόγραμμα, με όραμα και βλέποντας μπροστά και μόνο μπροστά.

Εμείς θέλουμε τους δημότες του συνδιαμορφωτές και συνοδοιπόρους στην πορεία προς το αύριο, τους καλούμε να συστρατευτούν μαζί μας.
Γι’ αυτό και ως νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε όπως κάναμε μέχρι σήμερα, να συνενώνουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας και ποτέ, δεν θα τις διαιρούμε. Μαζί θα προχωρούμε και δεσμευόμαστε γι’ αυτό.
Είμαστε αποφασισμένοι, να συνεχίσουμε να απαιτούμε δυναμικά και να διεκδικούμε αποτελεσματικά όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. ΚΑΜΙΑ ευκαιρία χαμένη. Δεν θα μας πιάσουν ποτέ αδιάβαστους γιατί έχουμε εφόδιο την εμπειρία. Ποτέ απροετοίμαστους, γιατί ήδη είμαστε έτοιμοι.

Δεν θα σταματήσουμε πουθενά και δεν θα διστάσουμε πουθενά γιατί έχουμε μάθει μεθοδικά και αδιάκοπα να δουλεύουμε.
Δεν θα ξεπουλήσουμε ούτε θα παραχωρήσουμε κάτι από τον πλούτο των Γρεβενών.
Δεν θα κάνουμε καμιά έκπτωση για το καλό των Γρεβενών. Τα ΓΡΕΒΕΝΑ μας ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010 19:56