Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 13:01

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ Η ΓΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣΗ απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή φόρου πολυτελείας 10% -επισημαίναι ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ- στα απλά ενδύματα και τα λοιπά είδη από γουνοδέρματα πλήττει κυρίως την εμπορία των προϊόντων αυτών στο εσωτερικό της χώρας, ενώ απομακρύνει ακόμα περισσότερο το όραμα πολλών για τη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα για την περιοχή Σιάτιστας και Καστοριάς να αναδειχθεί σ’ ένα από τα παγκόσμια κέντρα εμπορίας έτοιμων προϊόντων γούνας.
 

Δεδομένης της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και της υψηλής αξίας των προϊόντων - λόγω κόστους παραγωγής και ποιότητας, η χωρίς διάκριση επιβολή φόρου πολυτελείας στα είδη ένδυσης, στα εξαρτήματα και τα είδη υπόδησης από γουνοδέρματα είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην "εξόντωση" των εμπόρων.
Είναι κατανοητό ότι κατά τη λήψη της απόφασης αυτής δεν ελήφθησαν υπόψη τα κλιματολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής που καθιστούν τη χρήση των ειδών απαραίτητη. Γεννάται εύλογα το ερώτημα, πώς είναι δυνατό να θεωρούνται είδος πολυτελείας τα αυτονόητα για την προστασία του ανθρώπου εδώ και αιώνες από τις καιρικές συνθήκες, γούνινα γάντια, καπέλα, παντόφλες και απλά πανωφόρια.
Με την απόφαση πλήττεται και η προοπτική προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή για την αγορά προϊόντων γούνας, που ήταν σημαντικός παράγοντας της οικονομικής δραστηριότητας της Σιάτιστας και της Καστοριάς στην ακριτική μας περιφέρεια, που χαρακτηρίζεται από το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα.
Η χωρίς διάκριση φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων, μειώνει την παραγωγή, συρρικνώνει το εισόδημα των γουνοποιών και των εμπόρων και οδηγεί στη βίαιη εγκατάλειψη της δραστηριότητας της γουνοποιίας από τη φυσική της εστία.
Έστω και αργά οφείλει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι οδήγησε τη χώρα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και η μόνη διέξοδος είναι η αναπτυξιακή προοπτική και δράση που εδώ και μήνες φωνάζει δυνατά ο πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς».
 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 13:06