Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 10:48

Ο Γ. Κασαπίδης για τον ΕΛΓΑ

100209_kasapidisΟ Υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης,  Γ. Κασαπίδης, σχετικά με θέματα που αφορούν τον ΕΛΓΑ: 
«Χωρίς ολοκληρωμένο κεντρικό σχεδιασμό και συνέπεια λόγων και πράξεων για θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, η Κυβέρνηση δείχνει να αυτοσχεδιάζει αποσπασματικά και χωρίς στόχους.

Με πρόσφατη απόφασή της η διοίκηση του ΕΛΓΑ, επικαλούμενη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αποποιείται έναν από τους βασικούς σκοπούς του Οργανισμού που είναι η ενεργητική προστασία, ανακοινώνοντας την ένταξη του προγράμματος αντιχαλαζικών διχτύων στο πρόγραμμα "Αλ. Μπαλτατζής".

Ενώ ήδη καθυστερούν, εδώ και 7 μήνες, οι εγκρίσεις των αιτήσεων των παραγωγών για ένταξή τους στο πρόγραμμα από την περσινή χρονιά (το οποίο, επίσης, είχε ξεκινήσει με άλλους 7 μήνες καθυστέρηση), η κυβέρνηση, με τη νέα της απόφαση, καταφέρνει ακόμα ένα πλήγμα στους αγρότες.

Με την ένταξη της ενεργητικής προστασίας στο πρόγραμμα "Αλ Μπαλτατζής", η οικονομική επιβάρυνση για τους αγρότες θα είναι μεγαλύτερη, αλλά και ο χρόνος υλοποίησης της επένδυσης θα εξαρτάται από τις πολύ πιο χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες του νέου καθεστώτος σε σχέση με ό,τι ίσχυε για το αντιχαλαζικό δίχτυ υπό τον ΕΛΓΑ.

Τελικά με τις πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οι αγρότες ταλαιπωρούνται και πλήττονται διπλά: Πληρώνουν ακόμα περισσότερα υπέρ ΕΛΓΑ και αποζημιώνονται πολύ λιγότερα από ό,τι μέχρι σήμερα ίσχυε».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 10:54