Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 08:46

Το δημοτικο συμβούλιο Βοϊου αποφάσισε να κλείσει σήμερα τα σχολεία!!

η δήμαρχος Βοϊου με την αμφιλεγόμενη απόφαση για τα σχολείαΤις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί μία αδικαιολόγητη σύγχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα του Βοΐου, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητήσει το κλείσιμο των σχολείων για τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου. Προς αποφυγή λαθεμένων εκτιμήσεων και παρερμηνειών έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων, είναι εντελώς συμβολική. Την ίδια ημέρα όλοι οι δήμαρχοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και η δήμαρχος Βοΐου, ...

Παναγιώτα Ορφανίδου, θα βρίσκονται στην Αθήνα όπου θα έχουν συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου για το θέμα των συγχωνεύσεων. Έχοντας διατρανώσει εδώ και καιρό, μαζί με όλους τους φορείς της περιοχής και την εκπαιδευτική κοινότητα, πως δε θα δεχτούμε καμία συγχώνευση και κλείσιμο σχολικής μονάδας στο Βόιο, αποφασίσαμε συμβολικά και μόνο τη συγκεκριμένη κινητοποίηση ώστε να στείλουμε για ακόμα μία φορά το ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Κανένα σχολείο κλειστό στο Βόιο.

Έχουμε αποδείξει πως δεν θέλουμε να χαθεί ούτε μία ώρα μαθήματος για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, τους οποίους ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε για πολιτικούς σκοπούς. Αυτό αποδείχτηκε και στην κινητοποίηση που έγινε στην Κοζάνη πριν από μερικές ημέρες, όπου αποφασίσαμε να μη συμμετέχουν τα σχολεία παρά μόνο οι φορείς της περιοχής.

Ζητώντας την κατανόηση από μαθητές, καθηγητές και γονείς για αυτή τη συμβολική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου, καλούμε όλους τους αρμοδίους να επιδείξουν ενότητα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τα σχολεία της περιοχής μας, κάτι που έχει συμβεί όλη την προηγούμενη περίοδο.

Τα σχολεία και οι μαθητές μας δεν είναι «υποχείρια» κανενός ώστε να χρησιμοποιηθούν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, κάτι που η δημοτική αρχή δεν έχει πράξει και δεν θα πράξει ποτέ στο μέλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 08:50