Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 17:33

Με τον Χρυσοχοϊδη συναντηθηκαν οι βουλευτές και οι φορείς της Φλώρινας

101025_xrisoxoidhsΣε αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Μαρτίου 2011 η προγραμματισμένη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Φλώρινας (βουλευτές Γιώργος Λιάνης και Στάθης Κωνσταντινίδης, αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, οι δήμαρχοι Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος και Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης και ο ...

πρόεδρος του Δ.Σ. Πρεσπών Αλέκος Τράσιας) με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Η αντιπροσωπεία της Φλώρινας ανέλυσε διεξοδικά τα θέματα-προβλήματα αιχμής που απασχολούν τον Νομό Φλώρινας:
- Κάθετος άξονας σύνδεσης με την Εγνατία, Φλώρινας-Νίκης και Φλώρινας-Πτολεμαΐδας μέσω Φλαμπούρου (ο κ. υπουργός ζήτησε να του αποσταλούν τα πλήρη στοιχεία για το σημερινό status).
- Διαπλάτυνση του οδικού άξονα Φλώρινα Πρέσπες (έργο χωρισμένο σε Φλώρινα-Βίγλα και Βίγλα-Πρέσπες).
-Η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Φλώρινας με την Θεσσαλονίκη αλλά και η δημιουργία «πράσινων δρομολογίων» που θα αναπτύσσουν τον οικολογικό τουρισμό (συνεργασία με την Γραμματεία του υπουργείου και τον ΕΟΤ).
- Φράγμα Τριανταφυλλιάς (η συνέχιση της χρηματοδότησης να μεταφερθεί από τους εθνικούς πόρους στο ΕΣΠΑ).
- Η σύνταξη δύο μελετών για την άρδευση του κάμπου της Φλώρινας και του Παρορίου με τους παράλληλους αναδασμούς.
- Η μεταφορά των πόρων από το λιγνιτόσημο στους Δήμους και όχι στο κράτος.
- Παράταση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΤΕΜΠΕ.
- Καταβολή των καθυστερούμενων επιδοτήσεων στους επενδυτές, που με βάση τον Επενδυτικό Νόμο επένδυσαν στον Νομό και το κράτος δεν τους χρηματοδοτεί, ως όφειλε.
Η επίσκεψη, γενικά, κρίνεται ως επιτυχημένη, όχι μόνον γιατί ο κ. υπουργός άκουσε με προσοχή και επέδειξε ενδιαφέρον για τα αιτήματα των αιρετών της Φλώρινας, αλλά γιατί παραδέχθηκε πως «η Φλώρινα είναι παραμελημένη και όχι αδικημένη», ανεγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μιας περιοχής που βρίσκεται στο τριεθνές και «της αξίζει δικαιωματικά να έχει σύνδεση με την Εγνατία και ανθρώπινο οδικό δίκτυο».
Να σημειωθεί πως επίκειται συνάντηση της αντιπροσωπείας της Φλώρινας και με τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων κ. Δημήτριο Ρέππα, ενώ το Σάββατο 22 Μαρτίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα ανοιχτή συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων με την παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 17:43