Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 11:05

Οι Γερμανοί ξανάρχονται...


Απο την επίσκεψη του Γερμανού προξένου στην ΚαστοριάΑπο την εφ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
Το δικό του "μνημόνιο", που προφανώς αποτελεί κλάσμα του συνολικού, επέδωσε ο γερμανός πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Wolfgang Hoelscher – Obermaier στους τοπικούς φορείς, κατά την πρόσφατη "τουρνέ" του στην Δυτική Μακεδονία, που σκοπό έχει να "εμβαθύνει τις διμερείς οικονομικές σχέσεις", στο πλαίσιο της "εταιρικής σχέσης", που συνυπέγραψαν τον Μάρτιο του 2010 ο έλληνας πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου και η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Angela Merkel.

To ενδιαφέρον του γερμανού διπλωμάτη, που εμφανίστηκε καλά διαβασμένος για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας, επικεντρώθηκε κυρίως στην κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής πλαισίων, για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης και στην μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, που πρόκειται να εγκαταστήσει η ΔΙΑΔΥΜΑ, με την συγχρηματοδότηση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Όλες οι άλλες προτάσεις, που ετέθησαν από τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων στο τραπέζι του διαλόγου, παρακάμφθηκαν με άκομψο τρόπο από τον γερμανό πρόξενο, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Γράμμο ως ένα βουνό, ήσσονος τουρισιτκής σημασίας και πάντως υποδεέστερου του αντίστοιχου γερμανικού Μέλανα Δρυμού... Ενώ για το πρόβλημα της λίμνης, προέτρεψε τους τοπικούς συνομιλητές του, να απευθυνθούν σε.... συνταξιούχους γερμανούς επιστήμονες, οι οποίοι με ελάχιστο κόστος διαμονής, θα ασχοληθούν τον... ελεύθερο χρόνο τους, με το ζήτημα αυτό!
Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι όταν από τον αντιπεριφερειάρχη Δ. Σαββόπουλο, τέθηκε το θέμα της κατασκευής του εργοστασίου των φωτοβολταϊκών, στο Βιομηχανικό Πάρκο της Καστοριάς, για την δημιουργία ικανού αριθμού θέσεων εργασίας στην περιοχή. Τότε ο γερμανός πρόξενος, με τρόπο σχεδόν κυνικό, απάντησε ότι "στην γειτονική Αλβανία υπάρχει φθηνότερο εργατικό κόστος" και διέκοψε απότομα την κουβέντα, χωρίς άλλη συνέχεια...

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 18:02