Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 03 Απριλίου 2011 20:35

Νέες κινητοποιήσεις στο Τρανόβαλτο για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

απο την συνέλευση που εγινε στο ΤρανόβαλτοΝέες κινητοποιήσεις αποφάσισε η συνέλευση των κατοίκων στο Τρανόβαλτο του π. δήμου Καμβουνίων κατόπιν πρόσκλησης της συντονιστικής επιτροπής αγώνα ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση σχολικών μονάδων Γυμνασίου Τρανοβάλτου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ελάτης.

Στην αρχή της συνεδρίασης παρεβρέθηκε και πήρε το λόγο ο δήμαρχος

Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Αναφερόμενος στις μέχρι τώρα ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό, επανέλαβε τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που ήταν προειλημμένες από τον περασμένο Δεκέμβριο και ο διάλογος προσχηματικός, τόνισε τις έντονες εκκλήσεις του προς τους κυβερνητικούς βουλευτές της Κοζάνης να παρέμβουν για την επίλυση του προβλήματος και αναφέρθηκε επίσης στη δυσκολία να έρθει σε επαφή με την υπουργό Παιδείας να ορίσει το ραντεβού που ζήτησε η συντονιστική επιτροπή, προσπάθεια που θα τη συνεχίσει μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου, διαβεβαιώνοντας ότι θα κατεβεί μαζί τη συντονιστική επιτροπή στο Υπουργείο Παιδείας στην ύστατη προσπάθεια ανάκλησης της απόφασης.
Μετά την αποχώρηση του δημάρχου η επιτροπή έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις τελευταίες ενέργειες και επαφές που είχε με αρμόδιους παράγοντες, τονίζοντας την αδιαλλαξία της διευθύντριας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ε. Ζυγούρη που υπεραμύνθηκε της απόφασης της συγχώνευσης, στη συνάντηση της Δευτέρας 28 Μαρτίου.
Στη συνέχεια έγινε ένας συνολικός απολογισμός των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων των κατοίκων των Καμβουνίων που εκτιμήθηκε ικανοποιητικός τουλάχιστον ως προς τη συμμετοχή, αλλά κρίθηκε ότι πρέπει να συνεχιστεί και να κορυφωθεί άμεσα καθότι υπήρξαν οι πληροφορίες ότι το υπουργείο θα επανεξετάσει κάποιες περιπτώσεις αλλαγής της απόφασης που θα οριστικοποιηθεί -πάντα με πληροφορίες- μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου με την υπογραφή κοινής απόφασης των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών.
Κατόπιν των παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση και κατάθεση διαφόρων προτάσεων η συνέλευση των κατοίκων –θεωρώντας αυτονόητη και τη συμμετοχή των κατοίκων της Ελάτης και του Μικροβάλτου στον κοινό αγώνα- αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ως εξής:

-ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Απριλίου 2011
• Κατάληψη του Γυμνασίου Τρανοβάλτου
• Αποχή από τα μαθήματα των μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου
• 12:00 Πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους –εκκίνηση από διασταύρωση "Ντόνα", Κοντογεωργάκη και 117 Εθνομαρτύρων- των Σερβίων με κατάληξη στο Δημαρχείο Σερβίων
• Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Σερβίων για μια ώρα

-ΤΡΙΤΗ 5 ή ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Απριλίου 2011 (αναλόγως των επαφών για ραντεβού με την υπουργό, την Τετάρτη δε ακόμη κι αν δεν οριστεί ραντεβού)
• Μετάβαση στην Αθήνα αντιπροσωπείας της επιτροπής αγώνα Τρανοβάλτου-Ελάτης, με τη συμμετοχή του δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού, για συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Απριλίου 2011 20:46