Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 09:18

ΑΧΕΠΑ Κοζάνης - Εκστρατεία συλλογής ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Το τμήμα AHEPA «I. Τράντας» Κοζάνης σε συνεργασία με τα τοπικό τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, συμμετέχοντας ενεργά στην

προσπάθεια που γίνεται από την πολιτεία και άλλους φορείς, διοργανώνει εκστρατεία συλλογής ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης.
Η συλλογή αυτών, θα πραγματοποιηθεί την χρονική περίοδο από 28/10 έως 5/11. Το σημείο συγκέντρωσης θα είναι το κατάστημα, δίπλα από το ζαχαροπλαστείο «Γαρδένια», από τις 09:30 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα. Εκεί σε όλη την διάρκεια της κινητοποίησης, θα βρίσκονται εκπρόσωποί μας για πληροφορίες.
Θα παρακαλούσαμε όλους εσάς που θέλετε να συνδράμετε σε αυτή την προσπάθεια και προκειμένου να διευκολύνετε την δουλειά των μελών και των εθελοντών μας, να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:
Είδη ρουχισμού (απόλυτη προτεραιότητα είναι η συγκέντρωση παιδικών και εφηβικών ρούχων).
Α) Τοποθετήστε σε μια σακούλα καθαρά και διπλωμένα χειμερινά ρούχα σε καλή κατάσταση (π.χ αδιάβροχα, μπουφάν, γάντια, ζεστές κάλτσες, κασκόλ, φόρμες, αθλητικά παπούτσια και γαλότσες) – ένα σετ ρούχων ανά σακούλα καθώς στα κέντρα υποδοχής δεν υπάρχει η δυνατότητα διαλογής.
Β) Κολλήστε μία πρόχειρη ετικέτα από έξω με το περιεχόμενο της ώστε να ταξινομηθεί εύκολα (π.χ. πουλόβερ, παντελόνι, κάλτσες, εσώρουχα για αγοράκι 6 χρονών).
Είδη πρώτης ανάγκης (είναι σημαντικό να είναι έτοιμα ταξινομημένα σε σακούλες Α,Γ,Π,Β) :
(Α). ανδρική σακούλα: (χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσα κι οδοντόπαστα, ξυραφάκι, σαπούνι ή αντισηπτικό, παστέλι ή μπάρα δημητριακών, κονσέρβα με λαβή ανοίγματος, κουτάλι ή πιρούνι)
(Γ). γυναικεία σακούλα: (Χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι ή σαμπουάν ή μαντηλάκια καθαρισμού ή αντισηπτικό, οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα, κονσέρβα με εύχρηστο άνοιγμα, κουτάλι ή πιρούνι)
(Π). παιδική σακούλα: (κρουασάν, χυμός, γάλα εβαπορέ, μπισκότο ή άλλο ατομικό γλύκισμα, ατομική μαρμελάδα ή μέλι +κουταλάκι, λίγες καραμελίτσες)
(Β). με σήμανση μηνών - ηλικίας. βρεφική σακούλα: (πάνες, μωρομάντηλα, βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, κουτάλι πλαστικό, γάλα από 6 μηνών). Στη βρεφική σακούλα πρέπει να ταιριάζει το γάλα με τις πάνες.
Η βοήθεια όλων μας, με σεβασμό στους συνανθρώπους μας, είναι πολύτιμη ώστε να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων 50 ετών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 09:20