Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 17:00

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα οικονομικά του δήμου Κοζάνης – όσα είπαν ο δήμαρχος και αντιδήμαρχος Οικονομικών(video)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους της περιοχής σήμερα το μεσημέρι, ο

δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Γιώργος Βαλαής , για οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο δήμος .
Ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδη , με πολλά παραδείγματα ανέφερε την κατάσταση των οικονομικών του δήμου βρίσκεται στα όρια , είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε καθημερινά σε όλες μας τις υποχρεώσεις και ότι αυτό είναι αποτέλεσμα δύο βασικών παραγόντων «Οικονομική κρίση που βιώνουμε , οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα 5 τελευταία χρόνια και εφαρμόστηκαν, μείωση χρηματοδοτήσεων προς τον δήμο κατά τουλάχιστον 60% . Αυτό το οποίο παραλάβαμε δεν ήταν μια κατάσταση η οποία από μόνη της ήταν υγιείς.»
Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ζήτησα με έγγραφό μου στον κ. Βοσκόπουλο ,στον πρόεδρο της ΠΕΔ ,να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των δημάρχων σε επίπεδο περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να υπάρχει μια κοινή οικονομική στάση σε αυτό το πρόβλημα. »
Πρόσθεσε πως «συνεχίζουμε να έχουμε χρέη, έρχονται ξανά υποχρεώσεις τις οποίες τις βλέπουμε μπροστά μας, συν τις υποχρεώσεις τον Οικονομικών προσώπων που δεν είναι λίγες Κοινωφελείς Επιχείρηση, ΔΕΠΕΠΟΚ, δικαστικές αποφάσεις η κατάσταση αρχίζει να φτάνει σε οριακό επίπεδο. Προβλήματα στην οικονομική λειτουργία του δήμου κάτι που διαχειριστήκαμε όλο αυτό το διάστημα , και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες έχουμε πάρα πολύ ακόμη δουλειά να κάνουμε .»
Ξεκαθάρισε πως «Οτιδήποτε έχεις βρεθεί ως φαινόμενο κακοδιαχείρισης έχει κινηθεί η ανάλογη πειθαρχική και ποινική διαδικασία και σε επίπεδο ένορκης διοικητικής εξέτασης αλλά και σε επίπεδο ποινικής διαδικασίας . Στα ζητήματα της διαφάνειας και εντιμότητας η παρούσα δημοτική αρχή τουλάχιστον δεν θα κάνει κανέναν συμβιβασμό »
O αντιδήμαρχος Γιώργος Βαλαής ανέφερε «πάμε να χρηματοδοτήσουμε περίπου 4,5 εκατ.€ μέσω του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε την ετήσια δόση που θα καταβάλουμε για την εξυπηρέτηση αυτών των δανείων . »
Ο κ. Βαλαής πριέργραψε την εικόνα του πως πρόκειται να διαχειριστεί ο δήμος την επόμενη άμεση περίοδο στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων «που και εκεί έχουμε έναν υψηλό δανεισμό , δεν χωράει διαπραγμάτευση, ο δήμος θα καταβάλει 633.000€για τον Δεκέμβρη . »

Μ.Β.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 13:04

Πολυμέσα