Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 13:02

Από Δευτέρα 7 Δεκέμβρη στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών το 90% των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης

Από τη Δευτέρα 7/12/2015, έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών το

90% των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης (ΔΒΕ), όπως αυτά αναρτήθηκαν στη σελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η επιπλέον ενίσχυση από την εφαρμογή του μέτρου του «πρασινίσματος», (30%), το οποίο ούτως ή άλλως δε συνυπολογίζεται στα Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης. Το υπόλοιπο 10% των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή συνολικά το 85 % του ποσού που ελάμβαναν το 2014.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι οι μειώσεις στα ποσά των Ενισχύσεων που λάμβαναν οι παραγωγοί, περίπου 15%, οφείλεται στην εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ, καθώς και στην παρακράτηση για τα μέτρα των «συνδεδεμένων ενισχύσεων» και των «νέων παραγωγών», όπως συναποφασίστηκε στις 28/8/2014 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο μια μεγάλη κατηγορία αγροτών, που λάμβανε επιδοτήσεις χαμηλότερες του μέσου όρου της περιφέρειάς τους (δενδρώδεις, αρόσιμες ή βοσκοτόπους), θα δει αύξηση του ποσού της ενίσχυσης.
Οι φετινές πληρωμές των Ενισχύσεων έγιναν με την αυστηρή τήρηση όλων των κοινοτικών και εθνικών διατάξεων, ώστε να διαφυλαχτεί η χώρα από πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων που επιβάλλονταν τα προηγούμενα χρόνια και επιβάρυναν τους Έλληνες φορολογούμενους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 13:06