Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 17:48

Δηλώσεις δημάρχων από την ευρεία σύσκεψη για τα νοσοκομεία δυτικής Μακεδόνιας

Για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομειακών μονάδων που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια τα περιφερειακά

νοσοκομεία δυτικής Μακεδονίας και ιδίως τα 2 μεγαλύτερα 'Μαμάτσειο' και 'Μποδοσάκειο', συναντήθηκαν- έπειτα από επιστολή του δημάρχου Κοζάνης στον περιφερειάρχη- ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, οι δήμαρχοι της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας και η 3η ΥΠΕ, προκειμένου να προτείνουν στην κυβέρνηση τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος νοσοκομειακών Ιατρών ο οποίος αναφέρθηκε πως η  αναδιάρθρωση θα πρέπει να γίνει βγάζοντας τα πολιτικομματικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια αντικειμενικά που θα εξυπηρετούν τους πολίτες όλης της περιοχής. Ο Χρήστος Κατσίνας περιέγραψε την εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία μέσα από τις θέσεις που κατείχε και πιο συγκεκριμένα ανέφερε «το πρόβλημα δεν λύνεται, επείγει α λυθεί αυτό που λέτε για τον σχεδιασμό που θέλει να αναλάβει η περιφέρεια το βρίσκω θετικό, αλλά θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα του προϋπολογισμού, δηλαδή το υπουργείο οικονομικών να κόψει ένα αυξημένο κονδύλι που να είναι για τα νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας , γιατί αν περιμένουμε να καλύψει η περιφέρεια τα έξοδα από την πρώτη εβδομάδα θα πατώσουμε» . Η δεύτερη λύση που πρότεινε είναι «η περιφέρεια να γίνει μία αυτόνομη διοικητική υγειονομική περιφέρεια αυτό το φωνάζω εδώ και πάρα πολύ καιρό», όπως είπε χαρακτηριστικά .


Η ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της περιφέρειας 'Μέγας Αλέξανδρος' σήμερα το μεσημέρι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπορτάζ μετά τις 17 Ιανουαρίου αναμένεται η επίσκεψη του υπουργού υγείας Ανδρέα Ξάνθου.
Επιμέλεια ρεπορτάζ :Μερόπη Βαχτσεβάνου
Βίντεο Πρωινός Λόγος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 10:59

Πολυμέσα