Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 20:41

Η πρώτη εμφάνιση των Blue Cheese Quartet στο Café Bar Gallery ‘Η jazz εκφράζεται με πολλά συναισθήματα. Από χρώματα θα τα έβαζα όλα διότι η jazz δεν είναι μονότονη έτσι αλλάζουν και "τα χρώματα’(video-photo)

''O ρυθμός και η μελωδία της jazz μουσικής πρεσβεύει ένα σύγχρονο κόσμο


Ο Ανδρέας Παπακώστας Σμύρης στο πιάνο , Χάρης Γρηγοριάδης στο μπάσο , Γιώργος Καραγκούνης κρουστά και Θάνος Τσακιλτζίδης σαξόφωνο έπαιξαν για πρώτη φορά στο κατάμεστο café Bar Gallery το βράδυ της Παρασκευής με το δικό τους στυλ jazz μουσική και πραγματικά εντυπωσίασαν όσους παρευρέθηκαν εκεί.

Το www.vetonews.gr προκειμένου να γνωρίσει τους μουσικούς της μπάντας βρέθηκε στο Café Bar Gallery
Πριν δύο χρόνια ,η παρέα των τεσσάρων πάνω στην 'τρέλα' τους πέταξαν μια ιδέα να ασχοληθούν περισσότερο με αυτού του είδους μουσικής και αργότερα να δημιουργήσουν ένα jazz συγκρότημα. Εφ όσον όλοι τους ασχολούνται -ερασιτεχνικά και επαγγελματικά-με την μουσική, ακούν αυτό του είδους μουσικής και σπουδάζουν τη μουσική τα κατάφεραν!

''Την jazz μπορεί να την ακούσει κάποιος και δεν μπορεί να την ακούσει...
Ακριβώς επειδή υπάρχει ιδιαιτερότητα σε αυτό το είδος μουσικής «μπορεί να την ακούσει κάποιος και δεν μπορεί να την ακούσει. Από μικρή ηλικία άλλωστε ακούγαμε στο σπίτι, μας άρεσε πολύ, για αυτό επιλέξαμε να ασχοληθούμε περισσότερο .Βοηθηθήκαμε αρκετά από τις μουσικές μας γνώσεις, το internet, αλλά και από γνωστούς καλλιτέχνες της Κοζάνης όπως τον Γιώργο Τζούκα, Κουτσονάνο, Ραφαηλίδη. Στην αρχή ξεκινήσαμε να παίζουμε στην παρέα μας , για μας και ότι τύχει(γέλια)! Ηχογραφήσαμε ένα κομμάτι (https://www.youtube.com/watch?v=IVxBbKqnM40&feature=youtu.be) και...συνεχίζουμε... »

Όσο για την επιλογή του ονόματος ...Τυχαία! Όπως και η απόφασή τους να δημιουργήσουν την μπάντα τους ...

Αγαπημένοι τους καλλιτέχνες , Thelonious Monk, Benny Goodman, Bill Evans κ.α.

Αν η jazz ήταν χρώμα και συναίσθημα αντίστοιχα, τι θα ήταν; «Είναι τρόπος έκφρασης και απελευθέρωσης εκφράζεται με πολλά συναισθήματα. Από χρώματα θα τα έβαζα όλα διότι η jazz δεν είναι μονότονη έτσι αλλάζουν και "τα χρώματα"».

Συνέντευξη: Μερόπη Βαχτσεβάνου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 20:51

Πολυμέσα