Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 12:06

Στο υποκατάστημα ΟΓΑ οι αγρότες δυτικής Μακεδονίας για το ασφαλιστικό

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το πρωί  οι αγροτικοί σύλλογοι της δυτικής Μακεδονίας- μετά από τη συνέλευση  του Αγροτικού 

Συλλόγου Βελβεντού 9/1/16-, για τα φλέγοντα ζητήματα των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών , στο υποκατάστημα του ΟΓΑ στην Κοζάνη.

    Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βελβεντού και Τζουράς Βασίλης ανέφερε «Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε την μεγάλη μας διαφωνία. Ήρθαμε πρώτα για να πούμε ότι πρέπει να μείνει ως έχει ο φορέας του ΟΓΑ.Να είναι καθαρά των αγροτών όπως είναι παγκοσμίως. Θα θέλουν να μας βάλουν όλους μαζί σε ένα ασφαλιστικό φορέα.Αυτό δεν θα το δεχτούμε θέλουμε ένα δικό μας οργανισμό και αυτά που ζητάει η κυβέρνηση από έναν αγρότη να δώσει 20%εισφορές επί του καθαρού δεν μπορεί να γίνει.» Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Αν τελειώσει ο αγροτικός τομέας που είναι ο πρώτος κρικος της αλυσίδας δεν θα μείνει αλυσίδα.Η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες ,λέγανε ότι αυτός που θα βγάλει  την Ελλάδα από τη κρίση είναι ο αγρότης ας τον αφήσουν να δουλέψει. Αν δεν μα αφήσουν να δουλέψουμε και αν δεν μας ακούσουνε δεν θα γίνει τίποτα.  »

      Το νομοσχέδιο που τελεί υπό ψήφιση ,για τον αγροτικό κόσμο περιλαμβάνει πρωτοφανείς αυξήσεις  όπως για παράδειγμα ,οι  αγρότες που σήμερα πληρώνουν από 62,76 έως 136,26 ευρώ τον μήνα και με το νέο νόμο οι ελάχιστες εισφορές θα είναι 126 ευρώ ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμα και στα 1586 ευρώ μηνιαίως.

Επιμέλεια ρεπορτάζ Μ.Β.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 12:16