Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 15:22

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την φετινή Κοζανίτικη αποκριά- Πως θα γίνουν οι εκδηλώσεις, πάρτι Νεολαίας και οι καινοτομίες στα sourdgames

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στους δημοσιογράφους η πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φανή Φτάκα σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης,

προκειμένου να δώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της φετινής αποκριάς.

Η πρόεδρος, παρουσίασε τις τροποποιήσεις του φετινού προγράμματος «Κάθε μέρα έχουμε τις θεματικές βραδιές, που κάθε βράδυ έχουν διαφορετικό ύφος. Χορευτικές ομάδες που συντονίζονται από ένα χοροδιδάσκαλο τη βραδιά και χορεύουν όχι στον κεντρικό πεζόδρομο, αλλά στην πλατεία. Οι φανοί που είναι και ο πυρήνας του εθίμου παραμένουν αναλλοίωτοι. Κάθε βράδυ χορεύει και ένας ή δύο φανοί ανάλογα με το πρόγραμμα. Ενώ τα παιδικά χορευτικά θα χορέψουν όλα μαζί όπως και πέρυσι την Κυριακή της Μικρής Αποκριάς.»

Επίσης ευχαρίστησε τους τρεις βασικούς τραγουδιστές που συμμετείχαν στο σεμινάριο παραδοσιακού αποκριάτικου τραγουδιού ,Σάββα Τσιάρα ,Θεόδωρο Λάκκα, Τάκη Τζάλια«Φέτος φροντίσαμε να ενισχύσουμε ιδιαίτερα τον παραδοσιακό χαρακτήρα των φανών, γιατί φανός σημαίνει φωτιά, χορός, τραγούδι, δεν είναι μόνο χάλκινα, διοργανώσαμε με τη συνεργασία ανθρώπων των φανών .Το οποίο είχε πολύ καλά αποτελέσματα. »

Και επειδή η κοζανίτικη αποκριά είναι και επιχειρηματική το ΕΒΕ το Σαββάτου Μικρής Αποκριάς, διοργανώνει με την chef Ντίνα Νικολάου βραδιά γευσιγνωσίας , με τοπικά προϊόντα.

Όπως τόνισε η κ. Φανή, με αφορμή την καινούργια πλατεία στα sourd games στην θέση των υλικών- μουσταρδα κετσαπ κλπ- το αντίδοτο; face painting στα παιδιά από το τμήμα αισθητικής του ΕΠΑΛ Κοζάνης ενώ έγινε γκάλοπ πια παιχνίδια αρέσουν στα παιδια, λόγω πληθώρα παιχνιδιών.

Πάρτι Νεολαίας « διοργανώνεται από το ΣΥΝ και το δήμο το Σάββατο με τοπικούς dj και θα γίνει στην παλιά εμπορική τράπεζα όπου θα στηθεί μια γιγαντοοθόνη για να γίνεται αναμετάδοση για όσους περνάνε τον πεζόδρομο, όλων των δρώμενων- εκδηλώσεων της αποκριάς».

Ρεπορταζ Μερόπη Βαχτσεβάνου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 18:45