Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 14:09

''Επιστράτευση των Ιατρών και κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη'' πρότεινε ο Θ. Καρυπίδης για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των νοσοκομείων!

Με αφορμή την παραλυτική εικόνα που παρουσιάζεται στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής της Π.Ε Κοζάνης, την έλλειψη  ιατρικού προσωπικού, την άρνηση

πολλών γενικών ιατρών να προσέλθουν να κάνουν εφημερίες στα νοσοκομεία,  γεγονός που  έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα ΤΕΠ καθώς και ορισμένες κλινικές των νοσοκομείων.  Ο περιφερειάρχης  Θ. Καρυπίδης  μίλησε κατά την διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στην Μποδοσακειο νοσοκομείο Πτολεμαιδας .  Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε η περιοχή να κηρυχτεί σε έκτακτη ανάγκη. Επικαλέστηκε μάλιστα και το προσφυγικό  πρόβλημα  για την αναγκαιότητα  αυτής της  επιλογής. Τι σημαίνει αυτό το αναφέρει ο ίδιος ο περιφερειάρχης.  Θα λυθούν τα χέρια της διοίκησης η θα προσπεραστούν ζητήματα γραφειοκρατίας και θα αντιμετωπιστούν  ζητήματα με άλλες διαδικασίες.

Τι κάνουμε όμως τώρα όμως αναρωτήθηκε ο περιφερειάρχης. Όσοι γιατροί υπάρχουν στη περιοχή να επιστρατευθούν  τώρα να έρθουν εδώ στο νοσοκομείο και η περιφέρεια θα τους πληρώσει έχουμε την δυνατότητα να το πράξουμε με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε στην βουλή. Όσο για τους επικουρικούς γιατρούς δεσμεύομαι είπε ο περιφερειάρχης για τους 40 επικουρικούς που χρειάζονται τα νοσοκομεία της περιφέρειας να τους πληρώσουμε από τα χρήματα του τοπικού πόρου ανάπτυξης. Από ένα πρόχειρο υπολογισμό διαπιστώσαμε ότι η δαπάνη θα φτάσει τα 2 εκ €. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ας λύσει η κυβέρνηση νομοθετικά το θέμα. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 14:24