Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 12:19

Εορτασμός 73ης επετείου των Μαχών Βίγλας και Φαρδυκάμπου στη Σιάτιστα του Δήμου Βοΐου(photo)

Ο Δήμος Βοΐου, η Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας και οι Αντιστασιακές οργανώσεις τίμησαν και φέτος, με επισημότητα, την 73η επέτειο των μαχών Βίγλας και Φαρδυκάμπου,

την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, στον ομώνυμο χώρο της μάχης.
Το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα και στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Φαρδύκαμπου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Παύλο.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βοΐου, Δημήτριο Λαμπρόπουλο, τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Περιφερειακό Σύμβουλο Κυριάκο Ιωαννίδη, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας Στέργιο Δίκο, από την 9η Ταξιαρχία Πεζικού Κοζάνης ο Ανθυπασπιστής Πυροβολικού Σταμάτης Γεώργιος, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης ο υποπυραγός Παύλος Τάκος, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Θεοχάρης, και τον εκπρόσωπο της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, στεφάνι κατατέθηκε για την Εθνική Αντίσταση Σιάτιστας, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Βοΐου και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης το στεφάνι κατέθεσε ο Μάνιος Παναγιώτης, και από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου».
Στη συνέχεια, έγινε χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο της Π.Ο.Α.Ε.Α. Δυτικής Μακεδονίας Τσιάτα Νικόλαο και η κεντρική ομιλία από τον Δημοτικό Σύμβουλο Βοΐου και εκπαιδευτικό Χρήστο Δόρδα.
Η τελετή έληξε με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των πεσόντων και τον Εθνικό Ύμνο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι Βοΐου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας, πρώην Δήμαρχοι Σιάτιστας, αντιπροσωπείες μαθητών σχολείων της Σιάτιστας, εκπαιδευτικοί και αρκετός κόσμος από τη Σιάτιστα και τη γύρω περιοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 12:23