Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 22 Μαϊος 2016 22:16

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση νέου βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα ‘Ουρανόεσσα’ στην Κοζάνη

Το βράδυ της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου 'Ουρανόεσσα' του συγγραφέα και ηθοποιού Κώστα Κρομμύδα στο coffe-bistro Χαρμάνι.

Η Ουρανόεσσα είναι ένα οδοιπορικό που ξεκινάει από το 1944 και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κάπου στη Μακεδονία, συνεχίζει τα επόμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή και το καλοκαίρι του 1949 στη Σαμοθράκη, κάνει ένα πέρασμα από το Μπουένος Άιρες και τη Νέα Υόρκη για να καταλήξει στο σήμερα ξανά στο μυστηριώδες νησί της Σαμοθράκης. Στη διαδρομή ο αναγνώστης συναντά παθιασμένους αρχαιολόγους, μυστηριακές τελετές λουσμένες από τη φωτιά και το φως της πανσελήνου, όρκους σιωπής και καλά κρυμμένα μυστικά.
Η 'Ουρανόεσσα' είναι το τέταρτο κατά σειρά μυθιστόρημα που γράφει ο Κώστας Κρομμύδας και πρόκειται για ένα ταξίδι που ξεκινά με το τέλος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Ένας άνδρας και μια γυναίκα συναντιούνται για λίγα λεπτά, υπό το άγγιγμα της απειλής του θανάτου. Αυτός ο λιγοστός χρόνος όμως είναι αρκετός για να ορίσει την κοινή τους μοίρα. Τα νήματα της πορείας τους από εκεί και μετά κινεί ένας τόπος. Ένα νησί. Η Σαμοθράκη. Εκεί χρόνια μετά ο Ανδρέας, αρχαιολόγος στο Ιερό των μεγάλων θεών, αναζητά με πάθος τη φτερωτή θεά που στοίχειωνε για χρόνια όλα του τα όνειρα. Ώσπου μέσα σε μια μέρα όλη του η... ζωή θα αλλάξει όταν μπροστά του εμφανιστεί η Ζωή, αλλά και η φτερωτή θεά που με τόσο πάθος αναζητούσε. Ακαριαία θα περάσουμε στο δεύτερο μέρος του βιβλίου στο σήμερα, με έναν άλλο Ανδρέα να βρίσκεται στο ίδιο νησί συναντώντας και εκείνος τη δικιά του προδιαγεγραμμένη μοίρα στο πρόσωπο της μυστηριακής Ηρώς...
Για το βιβλίο μίλησαν η ιστορικός τέχνης Γλύκα Διονυσοπούλου και η ιστορικός Άννα Παπαστεργίου, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο Βαγγέλης Τσιμόπουλος.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Στοά του βιβλίου και οι εκδόσεις Διόπτρα .
Φωτογραφίες : coffee – bistro Χαρμάνι

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Μαϊος 2016 22:22