Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 23:49

Παρουσίαση βιβλίου και συζήτηση με θέμα το πένθος σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς (photo-video)

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση που χρήζει λεπτό χειρισμό είναι η αντιμετώπιση της πιο άσχημης αίσθησης την απώλεια ενός πράγματος και κατά συνέπεια ενός ανθρώπου

παρουσίασαν μέσα από το νέο βιβλίο της Σοφίας Χατζηνικολάου 'Το πένθος στα παιδιά ένας οδηγός για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας', στο λαογραφικό μουσείο Κοζάνης.
Το ιδιαίτερο αυτό ζήτημα είχε μεγάλη ανταπόκριση , με τον κόσμο να συμμετέχει στην κουβέντα και να μοιράζεται τις δικές του προσωπικές εμπειρίες, ώστε να δοθούν οι τρόποι διαχειρίσεις του , αλλά και πως οι γονείς και εκπαιδευτικοί κυρίως μπορούν βοηθήσουν το παιδί να διαχειριστεί την απώλεια και το πένθος που βιώνει.
Ενώ σε ερωτήσεις για τον αν τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια ή να βρίσκονται παρόν σε κάποιο συμβάν, η απάντηση από τις ειδικούς ήταν πως πρέπει εξ αρχής να γνωρίζουν την αλήθεια και να είναι παρόν για να μπορέσουν να διαχειρίζονται άρα και να συνειδητοποιούν την πραγματικότητα.
Το βιβλίο παρουσίασαν η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Κοζάνης Αλέκα Καρυπίδου, η Σοφία Χατζηνικολάου Σχολική Σύμβουλος της Π.Ε. και η Τάνια Αναγνωστοπούλου πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογίας και Υγείας .
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης και το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών.
Ρεπορτάζ Μερόπη Βαχτσεβάνου Φωτογραφίες βίντεο Μερόπη Βαχτσεβάνου

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 00:13

Πολυμέσα